Να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων καλεί τους πολίτες ο Δήμος Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων καλεί τους πολίτες ο Δήμος Χαλανδρίου

Ενόψει των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και στον ΧΥΤΑ Φυλής, εξαιτίας των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι για όσο καιρό διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά.

Ως εκ τούτου η διοίκηση του Δήμου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και την τοποθέτησή τους αποκλειστικά εντός των κάδων, μόνο στα απολύτως αναγκαία προς αποκομιδή. Ομοίως πρέπει άμεσα να σταματήσει η απόθεση κλαδιών και υλικών κήπων.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, τονίζει σχετικά:

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και της αισθητικής της πόλης είναι καθήκον όλων μας.

Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει τα αιτήματα για απόσυρση των διατάξεων περί ιδιωτικοποίησης, ζητά την κατάργηση απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους και την κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών τους με μόνιμο προσωπικό.

Επίσης, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου επισημαίνει:

Με προσωπικό ασφαλείας και με αποκομιδή απορριμμάτων μόνο από ευαίσθητους χώρους της πόλης (κέντρο, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, λαϊκές) θα δουλέψει η υπηρεσία καθαριότητας για τις επόμενες ημέρες, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επηρεάζουν τη λειτουργία του μηχανισμού συλλογής οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Το βασικό αίτημα της ομοσπονδίας αφορά την απόσυρση του άρθρου 179 του υπό ψήφιση αναπτυξιακού νόμου που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης ανταποδοτικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, όπως η καθαριότητα σε ιδιώτες.

Ήδη από σήμερα είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις των σωματείων μέχρι και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet