Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής του αθλητικού πολυχώρου στο Πάτημα Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής του αθλητικού πολυχώρου στο Πάτημα Χαλανδρίου

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή του υπερσύγχρονου  αθλητικού κέντρου επί των οδών Ηρακλείτου, Μίνωος και Κίρκης (Ο.Τ.1237) στην περιοχή του Πατήματος, μετά από μια μικρή διακοπή τον Αύγουστο, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, οπότε υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από τον ανάδοχο εργολάβο και υλοποιείται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ορισθεί, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επενδύσεων του Δήμου σε αθλητικές υποδομές.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση συνέχισης εργασιών από την αρχαιολογία και έχουν γίνει τοπογραφικές χαράξεις, γενικές εκσκαφές θεμελίωσης, εργασίες καλουπώματος και σκυροδέτησης, αλλά και αποκομιδή των προϊόντων της γενικής εκσκαφής.

«Ο ταχύς ρυθμός υλοποίησης του έργου δημιουργεί προσδοκία για αποπεράτωσή του νωρίτερα από το προβλεπόμενο στη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ο νέο πολυχώρος συνδυάζει σε 5,5 στρέμματα πολλές αθλητικές λειτουργίες, από γήπεδα τένις, βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5Χ5, έως δρομικές διαδρομές με ταρτάν (κυκλική 380μ. και ευθεία 120μ.). Επίσης προβλέπονται σύγχρονα αποδυτήρια, χώροι γραφείων, χώρος ιατρείου και πλήρη προσβασιμότητα από ΑμεΑ.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται χώροι αναψυχής με σύγχρονο κυλικείο, χώροι πρασίνου (1,5 στρέμμα), wc κοινού και ΑμεΑ. Η ανοιχτή πρόσβαση από παντού θα συνδέει με όμορφο τρόπο τις χρήσεις του πολυχώρου με τη γειτονιά.

Ο οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής διαφυλάσσεται πλήρως, καθώς θα υλοποιηθεί μόλις το 0,04 της επιτρεπόμενης δόμησης. Οι βοηθητικές εγκαταστάσεις που θα κτιστούν δεν θα ξεπερνούν τα 211τ.μ., έναντι 4.195τ.μ. που επέτρεπε ο συντελεστής δόμησης.

Το έργο, προϋπολογισμού 885.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της διοίκησης για μεθοδική αναζήτηση εξωτερικών χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι πολίτες του Χαλανδρίου, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet