Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου ανακάλυψαν τις ομορφιές της ορεινής Αρκαδίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου ανακάλυψαν τις ομορφιές της ορεινής Αρκαδίας

Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουνίου οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη τους διήμερη απόδραση στα φανταστικά τοπία της ορεινής Αρκαδίας. Ανακάλυψαν τις κρυφές ομορφιές της Λίμνης Λάδωνα και γνώρισαν το ζεστό καλωσόρισμα των κατοίκων της Μυγδαλιάς Γορτυνίας, ενός παραδοσιακού οικισμού όπου συναντάς τον αυθεντικό βουνίσιο τρόπο ζωής. 

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μυγδαλιά. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξενάγησε τους πεζοπόρους στις ομορφιές του τόπου του και ο σύλλογος τον ευχαριστεί για την απλόχερη και ζεστή φιλοξενία που τους προσέφερε.

Το Σάββατο οι μικροί και μεγάλοι πεζοπόροι έμαθαν για την παρασκευή μελιού από τους μελισσοκόμους Χρήστο και Μηνά Μαραγκό, και περιηγήθηκαν στα εκπληκτικά μονοπάτια γύρω από τη Λίμνη Λάδωνα αγναντεύοντας ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα. Έφαγαν στη μοναδική τοπική ταβέρνα του χωριού φρέσκα προϊόντα της περιοχής, διασκέδασαν, χόρεψαν και έζησαν μια αλησμόνητη εμπειρία διανυκτέρευσης σε στυλ κάμπινγκ.

Την Κυριακή εξερεύνησαν το πανέμορφο χωριό της Δημητσάνας και η περιπέτεια ολοκληρώθηκε με rafting στον ποταμό Λούσιο. Κωπηλάτησαν με την επαγγελματική βοήθεια της Trekking Hellas στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού, σε διαδρομές με πυκνή βλάστηση, κατακόρυφα βράχια, καταρράκτες και γεφύρια, κολύμπησαν και ανακάλυψαν τα κρυμμένα θαύματα του Λούσιου.

Οι Πεζοπόροι Χαλανδρίου ευχαριστούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους που τους ακολούθησαν σε αυτή τη φανταστική περιπέτεια και ελπίζουν να είναι κοντά τους στις επόμενες εξορμήσεις τους που είναι:

  • Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου & στη Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου με ξενάγηση, πεζοπορία και μπάνιο.
  • Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, στη Νέα Μάκρη με νυχτερινή πεζοπορία δίπλα στο κύμα της θάλασσας από την Αγία Κυριακή μέχρι το λιμάνι του τύμβου Μαραθώνα.
  • Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στους υπέροχους καταρράκτες Βαλανάρι στο Ντράφι Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet