Ομόφωνο «όχι» Δ.Σ. Χαλανδρίου στην υποβάθμιση του ΠΕΔΥ της πόλης
Κοινωνία

Ομόφωνο «όχι» Δ.Σ. Χαλανδρίου στην υποβάθμιση του ΠΕΔΥ της πόλης

Σε ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με την επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο υποκατάστημα ΠΕΔΥ Χαλανδρίου καθώς και με την επαναστελέχωση των πολυιατρείων του Κεντρικού και του Κάτω Χαλανδρίου προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου σε συνεδρίασή του που διεξήχθη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζοντας την ομόθυμη βούληση της τοπικής κοινωνίας δηλώνει, με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση – διάλυση του συστήματος δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ Χαλανδρίου μειώθηκε κατά 45 άτομα (από 153 άτομα υπηρετούν σήμερα 108) και μόλις πρόσφατα καταργήθηκαν οι Υγειονομικές Επιτροπές, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, με αποτέλεσμα οι συνδημότες μας να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Μαρούσι για την Πρωτοβάθμια Επιτροπή και στη Ν. Ιωνία για τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

Είμαστε αντίθετοι στην όποια συρρίκνωση, υποβάθμιση ή τυχόν κατάργηση του ΠΕΔΥ και των πολυιατρείων του Κεντρικού και Κάτω Χαλανδρίου, την απομείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού ή διοικητικού προσωπικού του.

Θα στηρίζουμε όλους τους αγώνες που στοχεύουν αποκλειστικά στην αναβάθμιση και όχι στην υποβάθμιση του συστήματος της δωρεάν δημόσιας υγείας, ιδίως σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και μας υποχρεώνει να προστατεύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Ζητούμε:

  • Άμεση επαναλειτουργία των επιτροπών ΠΥΕ (Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή) και ΔΥΕ (Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή) στο υποκατάστημα ΠΕΔΥ Χαλανδρίου όπως λειτουργούσαν μέχρι πρότινος.
  • Επαναστελέχωση των πολυιατρείων τόσο του Κεντρικού όσο και του Κάτω Χαλανδρίου με ιατρικό – νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet