Παραδόθηκαν δύο πλατείες στο Πάτημα Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Παραδόθηκαν δύο πλατείες στο Πάτημα Χαλανδρίου

Έργα υποδομών και παρεμβάσεις στους δημόσιους χώρους του Πατήματος υλοποιούνται, παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και τις επιπτώσεις που έχει στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόσφατα παραδόθηκαν στους πολίτες οι κοινόχρηστοι χώροι Κ.Χ. 53 (μεταξύ των οδών Εγγλέζου Σταμάτη και Καρόλου Κουν) και Κ.Χ. 55 (μεταξύ των οδών Μίνωα Βολανάκη και Ολυμπίας), οι οποίοι μετατράπηκαν σε σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς παιδότοπους, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Στον παιδότοπο του Κ.Χ. 53 τοποθετήθηκε τοίχος αναρρίχησης με τον αναγκαίο εξοπλισμό και βέβαια δάπεδα ασφαλείας και περίφραξη και στους δύο χώρους.

Περιμετρικά, διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια με όδευση τυφλών, ενώ ανάπλαση έγινε και στον πεζόδρομο της Εγγλέζου Σταμάτη.

Την εικόνα συμπληρώνει η εκτεταμένη φύτευση, που δημιουργεί έναν ελκυστικό χώρο συνάθροισης και αναψυχής που έλειπε από το Πάτημα, επισημαίνει η διοίκηση.

Δήμος Χαλανδρίου: Έπεται συνέχεια

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η πλατεία επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας -η οποία περιλαμβάνει παιδική χαρά και αμφιθέατρο- ενώ δημοπρατήθηκε εκ νέου το έργο ανάπλασης στον Κ.Χ. 1170, αναδείχθηκε ανάδοχος και εκκρεμεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Και αθλητικός πολυχώρος

Παράλληλα, μετά τη δημοπράτηση του έργου και την ανάδειξη εργολάβου, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι εργασίες επί των οδών Ηρακλείτου, Μίνωος και Κίρκης (Ο.Τ. 1237), όπου θα δημιουργηθεί ένα Αθλητικό Κέντρο-πρότυπο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής καινοτομίας, 18 ολόκληρα χρόνια αφότου ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος χαρακτηρίστηκε αθλητικός.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημείωσε ότι «ο Δήμος υλοποιεί απαρέγκλιτα και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας τον σχεδιασμό για δημιουργία χώρων συνάθροισης, δημιουργικής απασχόλησης και βέβαια άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Οι γειτονιές του Πατήματος ομορφαίνουν, γίνονται πιο ασφαλείς και οι κάτοικοι αποκτούν δημιουργικές διεξόδους στην περιοχή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet