Περισσότερες «Νύχτες Αλληλεγγύης» με το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017
Κοινωνία

Περισσότερες «Νύχτες Αλληλεγγύης» με το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017

Μετά την επιτυχία που γνώρισε το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, που ξεκινά την 1η Ιουλίου, και καλεί και φέτος το κοινό να συμμετέχει με την ίδια θέρμη σε περισσότερες «Νύχτες Αλληλεγγύης».

Με προμετωπίδα του την αλληλεγγύη και το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζει ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο στην πλειονότητά τους. Από τις 49 βραδιές που θα καλύπτουν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, εισιτήριο υπάρχει για τις 13, ενώ στις υπόλοιπες 36 (κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνουν περισσότερες από μία εκδηλώσεις) οι θεατές καλούνται μόνο να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» έχουν ενταχθεί συνολικά 11 θεατρικές παραστάσεις, 29 μουσικές και χορευτικές και το Our Festival, που διαρκεί μία εβδομάδα και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του περίπου 20 επιπλέον θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Ανάμεσα στις συναυλίες του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, τρεις θα είναι από τη Φιλαρμονική του Δήμου συνεργαζόμενη και με άλλους μουσικούς, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ιδιαίτερη θέση στο φετινό πρόγραμμα κατέχει και ένα τριήμερο μουσικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Μια ακόμη προγραμματική αρχή που πραγματώνουν οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» είναι η ενίσχυση νέων καλλιτεχνών και σχημάτων που είναι αυτοδιαχειριζόμενα και διακρίνονται για τις ακτιβιστικές τους πρωτοβουλίες και τη δράση τους στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινωνικών ομάδων. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Φεστιβάλ Ρεματιάς θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχή χρονιά το Our Festival.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 παρακολούθησαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι, εφοδιάζοντας με χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης τις κοινωνικές δομές της πόλης. Στόχος του Δήμου Χαλανδρίου είναι οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» να συνεχίσουν να αποτελούν μια ανοιχτή σε όλους καθημερινή γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με σημείο αναφοράς την τέχνη και τόπο συνάντησης το Θέατρο Ρεματιάς.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet