Προχωρούν τα έργα υποδομών στο Πάτημα Χαλανδρίου
Κοινωνία

Προχωρούν τα έργα υποδομών στο Πάτημα Χαλανδρίου

Ξεκίνησαν εκ νέου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, οι εργασίες για τη διαμόρφωση της πλατείας στο οικοδομικό τετράγωνο 1265, στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο ανάπλασης διαμορφωμένων κοινόχρηστων χώρων σε µία σχετικά νεόδμητη περιοχή, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών», σημειώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, αναμένεται να ενισχυθεί η ασφάλεια στην περιοχή και να τονωθούν οι τοπικές και πολιτιστικές δράσεις, παράλληλα με τη μείωση της ηχορύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η παρέμβαση επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας αφορά τη διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης 2.740τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου και τους δρόμους που την περιβάλλουν συνολικής επιφάνειας 1.700τ.μ.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό 40% περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαμόρφωση πεζοδρόμων/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας, κατασκευή πεζοδρομίων προσβάσιμων από ΑμεΑ, περιμετρική φύτευση με πέργολες και κρήνες, παιδική χαρά -η οποία προορίζεται για δύο ηλικιακές ομάδες- και δημιουργία μικρού αμφιθεάτρου.

Το έργο προϋπολογισμού 807.985,00 ευρώ (ποσό σύμβασης 322.521,84 με ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας και του Δήμου Χαλανδρίου.

Δεύτερη πλατεία στο Πάτημα ΙΙ

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της πλατείας στον Κ.Χ.53 στην περιοχή του Πατήματος ΙΙ, το οποίο αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 465.000 ευρώ, με ποσό σύμβασης 235.464,18 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Το έργο, «το οποίο κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων από τη δημιουργία περιφραγμένου παιδότοπου, τη διαμόρφωση περιμετρικών πεζοδρομίων -με όδευση τυφλών- έως την ενίσχυση των χώρων πρασίνου και τη διαμόρφωση του χαρακτηρισμένου πεζόδρομου επί της οδού Εγγλέζου Σταμάτη.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι ο παιδότοπος αφορά δύο ηλικιακές ομάδες και αναπτύσσεται κεντρικά στον κοινόχρηστο χώρο.

Με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών στις δύο πλατείες ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σημείωσε:

«Η περιοχή του Πατήματος αλλάζει όψη με την αξιοποίηση τεσσάρων πλέον δημόσιων χώρων εκεί.

»Οι δύο πλατείες θα λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς της γειτονιάς, ως χώροι συνάθροισης και συγκέντρωσης, ως κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για τα νήπια και εκτόνωσης, εκγύμνασης και άθλησης για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών.

»Τα δύο αυτά έργα αποτελούν πρότυπο για τη διαμόρφωση στο μέλλον και των λοιπών κοινόχρηστων χωρών στην ευρύτερη περιοχή».

Τέλος, εξήρε τη συμβολή στην υλοποίηση των έργων της προϊσταμένης του τμήματος Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Καλλιόπης Χωριανοπούλου και της προϊσταμένης του τμήματος Έργων, Πηγής Κρικοχωρίτου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet