Πρόσθετα οικονομικά μέτρα στήριξης συμπολιτών και τοπικών επιχειρήσεων προτείνει η παράταξη «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Πρόσθετα οικονομικά μέτρα στήριξης συμπολιτών και τοπικών επιχειρήσεων προτείνει η παράταξη «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023»

«Εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε και σε συνέχεια των προτάσεών μας, σε σχέση με το κοινωνικό δίκτυ προστασίας για τους συνανθρώπους που το έχουν άμεσα ανάγκη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023» διατυπώνει προς την αρμόδια δημοτική αρχή ένα οικονομικό πλέγμα προστασίας. Πρόκειται, όπως σημειώνει, για μια 1η δέσμη με 5 προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την οικονομική στήριξη συνδημοτών και τοπικών επιχειρήσεων από τον Δήμο, επιπρόσθετα των γενικών μέτρων στήριξης της Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη προτείνει:

  1. Διαγραφή υποχρέωσης πληρωμής των τροφείων των πολιτών για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με συνολική επανεξέταση κριτηρίων και ποσών για το νέο σχολικό έτος, βάσει των κοινωνικών, οικογενειακών και οικονομικών συνθηκών που θα προκύψουν τότε.
  2. Δυνατότητα εξέτασης τρίμηνης αναστολής  κατασχέσεων του Δήμου σε βάρος δημοτών και επαγγελματιών-αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών που είναι ήδη δεσμευμένοι-κατασχεμένοι από τον Δήμο. Εξαιρούνται οι αποδεδειγμένα στρατηγικοί κακοπληρωτές (εξέταση πραγματικής δυσκολίας πληρωμής με ταυτόχρονη – real time διερεύνηση οικονομικών, επαγγελματικών και κοινωνικών συνθηκών των ενδιαφερομένων).
  3. Αναστολή πληρωμής για 3 μήνες ρυθμίσεων οφειλών δημοτών και επαγγελματιών προς τον Δήμο, με δυνατότητα παράτασης εφόσον διαρκέσει περισσότερο η υγειονομική κρίση.
  4. Διαγραφή τελών κατάληψης χώρου για τραπεζοκαθίσματα και τέλους 0,5% των καταστημάτων εστίασης για το διάστημα που είναι υποχρεωτικά κλειστά και δεν χρησιμοποιείται ο κοινόχρηστος χώρος. Με συνολική επανεξέταση για περαιτέρω έκπτωση, άνω του 30%, για το διάστημα μέχρι το τέλος του 2020.
  5. Σε συνεργασία με εταιρείες-παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να εξεταστεί η δυνατότητα αναβολής ή διαγραφής δημοτικών τελών και ΤΑΠ και να ακυρωθούν τυχόν πρόστιμα για εργαζομένους κατοίκους ή δημότες Χαλανδρίου που απώλεσαν την εργασία τους και επιχειρήσεις που τέθηκαν υποχρεωτικά σε παύση λειτουργίας, για το διάστημα που είναι υποχρεωτικά κλειστές. Με συνολική επανεξέταση για περαιτέρω έκπτωση, άνω του 30%, όλων των δημοτικών τελών και ΤΑΠ επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης  και εργαζομένων τους κατοίκων ή δημοτών Χαλανδρίου για το διάστημα μέχρι το τέλος του 2020.

«Παραμένουμε ενεργά στη διάθεση της δημοτικής αρχής για κάθε διευκρίνιση, παραμένουμε σταθερά δίπλα στους συμπολίτες μας σε οτιδήποτε μπορούμε να εισφέρουμε. Καλή δύναμη, Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet