Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής από τον ΣΒΑΠ σε σχολεία του Χαλανδρίου
Κοινωνία

Σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής από τον ΣΒΑΠ σε σχολεία του Χαλανδρίου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) υλοποίησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου, με θέμα την οδική ασφάλεια.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Με το πρόγραμμα εκπαίδευσης  «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» εκπαιδεύτηκαν, με βιωματικό τρόπο, πάνω από 300 μαθητές δημοτικών σχολείων. Μέσα από το παιχνίδι δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή κυκλοφορία στον δρόμο, αλλά και για την αναγκαιότητα του κράνους, όταν κυκλοφορούν με το ποδήλατο.

Με το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Κάντο Σωστά», ενημερώθηκαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Χαλανδρίου για την απαραίτητη χρήση της ζώνης και του κράνους, για το αλκοόλ και την οδήγηση, καθώς και για τη χρήση του ποδηλάτου.

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τον Δήμο Χαλανδρίου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίουν στο 2ο Λύκειο Χαλανδρίου, όπου με τη χρήση των προσομοιωτών θα εκπαιδεύσει περίπου 350 μαθητές.

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τα σχολεία και με τις δημοτικές Αρχές των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet