Σε καραντίνα ο καταυλισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο – Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε καραντίνα ο καταυλισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο – Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα μπήκε ο καταυλισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο με απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν κατεπείγοντος αιτήματος του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου Χαλανδρίου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.

Μετά από μαζικό προληπτικό έλεγχο με μοριακά τεστ που διενήργησε στον καταυλισμό, με ίδια μέσα, ο Δήμος Χαλανδρίου, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Η καραντίνα ισχύει από το απόγευμα του Σαββάτου 10 Απριλίου 2021 και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Την περίοδο αυτή θα ισχύσουν τα παρακάτω σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  1. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του οικισμού.
  2. Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των ορίων του οικισμού για λόγους υγείας.
  3. Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  4. Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες, με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικώς και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  5. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Χαλανδρίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου, για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  6. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Αττικής για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  7. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Αττικής για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ως άνω οικισμού.
  8. Η ανάληψη από τον ΕΟΔΥ της υποχρέωσης διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον ως άνω οικισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet