Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ
Κοινωνία

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 77 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ελλάδας (παράρτημα Χαλανδρίου) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου. Το αφιέρωμα αφορούσε στα 77 χρόνια από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ).

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ για την ηρωική νεολαιίστικη οργάνωση, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος, καθώς και τη βράβευση του επιζώντα ΕΠΟΝίτη Ευθύμιου Φλέγκα, για τη συμμετοχή του ως μαχητής στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Βραβείο και αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η σύζυγός του, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και της επιβαρυμένης υγείας του.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του παραρτήματος Ευσεβία Αβραμίδου ανέφερε:

«Δεν ξεχνάμε ότι το Έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης και ο ηρωικός αγώνας του ΔΣΕ γράφτηκαν με το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών της Αντίστασης και του ΔΣΕ, όλων των εργαζομένων – λαϊκών ανθρώπων, για Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, για Κοινωνικά – Λαϊκά δικαιώματα. Η νέα γενιά χρειάζεται να μάθει και να διδαχθεί από τους αγώνες της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ για να φανεί αντάξια των προηγούμενων, για να εκπληρώσει τα ανεκπλήρωτα όνειρα και ιδανικά και να δώσει σάρκα και οστά στα οράματα των παππούδων, των πατεράδων της και τα δικά της.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet