“Καταρρέει το Σισμανόγλειο”
Κοινωνία

“Καταρρέει το Σισμανόγλειο”

“Σήμα κινδύνου” εκπέμπει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο” που, όπως υποστηρίζει, οδηγείται σε “παράλυση”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Την περασμένη βδομάδα απομακρύνθηκαν 61 γιατροί του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Το Νοσοκομείο απογυμνώνεται συνεχώς από προσωπικό και αναπόφευκτα οδηγείται σε παράλυση και κλείσιμο μονάδων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, πάνω από έναν χρόνο τώρα, συνεργάζεται με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Σισμανόγλειου», αφενός με τη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου και αφετέρου με τη συνεχή μας παρουσία και υποστήριξη στους αγώνες τους για την προάσπιση της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 14/4 η πρόεδρος του Συλλόγου μας συμμετείχε στη Γ.Σ. των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις που κάνουν για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας. Για μας η λειτουργία του «Σισμανόγλειου» είναι θέμα ύψιστης σημασίας, γιατί αφορά πρώτα από όλα την υγεία και την περίθαλψη των οικογενειών μας. Αφορά τη δημόσια Υγεία και Περίθαλψη.

Είναι σίγουρο ότι χωρίς γιατρούς πολλά νοσηλευτικά τμήματά του θα αποδυναμωθούν ή θα κλείσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών και των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, αφού πλέον δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία υποδοχής (ήδη έκλεισε το “Παπαδημητρίου”, ενώ το “Αμ. Φλέμιγκ” συρρικνώθηκε σημαντικά καταργώντας 440 κρεβάτια).

Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οδηγοί του Νοσοκομείου, οι οποίοι καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες (μεταφορά ασθενών κ.λπ.). Οι υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, όχι τυχαία μάλλον, το τελευταίο διάστημα διαφημίζουν εντονότερα αυτού του είδους τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του έχουν δημιουργηθεί και στο “Παίδων Πεντέλης”, το μοναδικό Νοσοκομείο για παιδιά στις περιοχές μας

Οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που προβλέπουν ραγδαία μείωση των δαπανών για την Υγεία και την Περίθαλψη και κλείσιμο νοσοκομείων, ήδη εφαρμόζονται. Μας «βγάζουν» δήθεν στις αγορές και την ίδια ώρα κλείνουν νοσηλευτικές μονάδες. Σχεδιάζουν τη σταδιακή κατάργηση των δημόσιων δομών Υγείας και την παραχώρησή τους σε ιδιώτες, όπου όλα θα πληρώνονται. Η περίπτωση κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ και η παράλληλη ανάπτυξη ιδιωτικών κέντρων, με το κόστος συμμετοχής συνεχώς να αυξάνεται, είναι χαρακτηριστική.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» και μαζί τους υπερασπιζόμαστε την πλήρη λειτουργία του, την κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και την πρόσβαση σε όσους ασθενείς δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Ο Σύλλογος θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το μείζον αυτό θέμα και συντονισμένα θα αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε κάθε δυσμενή εξέλιξη.

Να σταματήσουμε την αποδυνάμωση και το κλείσιμο των νοσοκομείων.

Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό!

Για το Δ.Σ.

   Η Γραμματέας                         Η Πρόεδρος

          Στέλλα Λίτινα                      Σοφία Κορωναίου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet