Σταθερά υψηλός ο αριθμός πολιτών που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σταθερά υψηλός ο αριθμός πολιτών που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο Χαλανδρίου

Παραμένει σταθερά υψηλός ο αριθμός των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για τον μήνα Δεκέμβριο του 2019, αλλά και τα συγκεντρωτικά στοιχεία από το 2017 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, εξυπηρετήθηκαν 228 άτομα με τη χορήγηση 278 τεμαχίων φαρμάκων και 158 τεμαχίων παραφαρμακευτικού υλικού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, τα μέχρι σήμερα συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν ότι από το 2017, οπότε η δομή εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχουν καταγραφεί 9.456 επισκέψεις και έχουν διανεμηθεί 22.078 τεμάχια φαρμάκων και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου αποτελεί έναν από τους σταθερούς πυλώνες του δικτύου κοινωνικής προστασίας που έχει αναπτύξει η διοίκηση του Δήμου για την προστασία των πολιτών του Δήμου που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Αττική 2014-2020 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων», με τη συνεργασία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου διανέμονται ελληνικά γενόσημα φάρμακα, δωρεά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και υγειονομικό υλικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet