Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αποκτά ο Δήμος Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων αποκτά ο Δήμος Χαλανδρίου

Η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι με την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΝ. «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμος Χαλανδρίου αποκτά νόμιμο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο ΧΕΥ8, με προσωρινή άδεια τριών ετών, μέχρι να ολοκληρωθεί η υποχρεωτική διαδικασία χωροθέτησής του, σε άλλο σημείο της πόλης, όπως ρητά ορίζει η σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Χαλανδρίου συμπεριλήφθη στην τροπολογία κατόπιν γραπτού αιτήματος του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, από τις 28 Απριλίου 2020. Τότε είχαν προσωρινά αδειοδοτηθεί οι σταθμοί 22 δήμων της Αττικής, αλλά η διάταξη δεν περιλάμβανε το Χαλάνδρι, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Η διοίκηση αναφέρει ότι το 2014 ο Δήμος Χαλανδρίου δεν είχε κανέναν δικό του χώρο για στέγαση της υπηρεσίας Καθαριότητας και εκκρεμούσε μια απόφαση αποβολής του αμαξοστασίου από το χώρο του ΧΕΥ8, συμπληρώνοντας πως «το ΤΑΙΠΕΔ ζητούσε για αξιοποίηση τον χώρο των τεσσάρων στρεμμάτων, την πρώτη κιόλας εβδομάδα της θητείας της νέας νέας δημοτικής αρχή».

«Σήμερα, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει τρία δικά του ακίνητα για τη στέγαση της υπηρεσίας Καθαριότητας. Το ΧΕΥ8 έχει πλέον νόμιμη αδειοδότηση, ενώ στο ΧΕΥ9 και στον χώρο της Τήνου προβλέπεται από τις χρήσεις γης η νόμιμη λειτουργία του ΣΜΑ και του Πράσινου Σημείου αντίστοιχα, απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αδειοδότηση», όπως σημειώνει η διοίκηση.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Χαλανδρίου έχει ήδη δημοπρατήσει τις μελέτες για τον ΣΜΑ στο ΧΕΥ9 κα αναμένει την εκδίκαση των ενστάσεων.

Με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας, ο κ. Ρούσσος δήλωσε:

«Τελείωσε και αυτή η εκκρεμότητα και αποκλείστηκε οριστικά το ενδεχόμενο σφράγισης του αμαξοστασίου από την Πολεοδομία, την οποία κάποιοι επεδίωκαν με ζήλο, ώστε να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία της πόλης και στους εργαζόμενους της Καθαριότητας.

»Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μ. Γραφάκο, για την ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου. Το αμαξοστάσιο και η υπηρεσία Καθαριότητας συνεχίζουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες που έχουν προκηρυχθεί για την μεταφορά της υπηρεσίας στο ΧΕΥ9, όπως έχει χωροθετηθεί από το 2015».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet