Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης ο δήμαρχος Χαλανδρίου
Κοινωνία

Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Στη Ραμάλα της Παλαιστίνης μετέβη την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ως επίσημος προσκεκλημένος στο συνέδριο με θέμα «Οι Τοπικές Αρχές στην Καρδιά της Παλαιστίνης».

Πρόκειται για ένα διεθνές συνέδριο οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλον τον κόσμο το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πολύπαθη Παλαιστίνη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, όπως έχει οριστεί το 2014 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου και η επίσημη έναρξη των εργασιών του θα πραγματοποιηθεί παρουσία του προέδρου του Παλαιστινιακού Κράτους και της PLO Μαχμούντ Αμπάς, αξιωματούχων της Παλαιστίνης, εκπροσώπων της διεθνούς Αυτοδιοίκησης, κ.ά.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Έλενα Χριστούλη μετέχουν σε ελληνική αντιπροσωπεία αιρετών.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θεματικές ενότητες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι τοπικές αρχές στην Παλαιστίνη, την αντιστροφή της σημερινής πραγματικότητας και τη δημιουργία προοπτικών και ευκαιριών, τον ρόλο των τοπικών αρχών στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη διεθνή εμπειρία, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, και την αλληλεγγύη στην πράξη στην Παλαιστίνη.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου θα αναφέρει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την πάγια θέση της δημοτικής αρχής υπέρ ενός αυτόνομου παλαιστινιακού κράτους, θα εκφράσει την συμπαράσταση του στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και θα τονίσει την ανάγκη της άμεσης απόσυρσης του Ισραηλινού στρατού κατοχής από την Παλαιστίνη.

Τέλος, σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης για τη 10η επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, τον Δήμο Χαλανδρίου εκπροσώπησε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet