Στον Δήμο Χαλανδρίου επέστρεψε καταπατημένο τμήμα της παραρεμάτιας περιοχής
Κοινωνία

Στον Δήμο Χαλανδρίου επέστρεψε καταπατημένο τμήμα της παραρεμάτιας περιοχής

Στον Δήμο Χαλανδρίου επέστρεψε καταπατημένο τμήμα της παραρεμάτιας περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρει ότι «ένα επί δεκαετίες καταπατημένο τμήμα της παραρεμάτιας περιοχής, έκτασης πάνω από 680τ.μ., επιτέλους απελευθερώθηκε. Παρουσία δημάρχου, των αντιδημάρχων Τεχνικής και Πρασίνου Έλενας Χριστούλη και Κώστα Ευθυμίου, της δικηγόρου του Δήμου Εβίτας Κακούρη, εκπροσώπου του Συλλόγου της Ρεματιάς, δικαστικών επιμελητών και αστυνομικών οργάνων ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (1/2) η αποβολή των καταπατητών.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι «παράνομες περιφράξεις ξηλώθηκαν, μαντρότοιχοι μέσα στον δημόσιο χώρο γκρεμίστηκαν. Το ρυμοτομικό του…1958 που προβλέπει παραρεμάτιο πεζόδρομο δίπλα στο 6ο Γυμνάσιο σε λίγο καιρό θα υλοποιηθεί μέσω του έργου ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου».

Ακόμη, επισημαίνει ότι χρειάστηκε να ακολουθηθεί μία επώδυνη γραφειοκρατική διαδικασία πολλών ετών και τελικά να εκδοθεί και να εκτελεστεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του καταπατητή από τον δημόσιο χώρο, μιας και όλες οι προσπάθειες συναινετικής διευθέτησης είχαν αποτύχει.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος αναφέρει:

«Δυστυχώς βρεθήκαμε στην ανάγκη να εφαρμόσουμε την ίδια διαδικασία που στο παρελθόν είχαμε ακολουθήσει τόσο στην περίπτωση του κυλικείου του κοιμητηρίου, όσο και στην περίπτωση του ακινήτου του Δήμου επί της οδού Ηρακλείτου και Ιόλης στο Πάτημα που επίσης είχε παρανόμως καταληφθεί για χρόνια από εργοληπτικές εταιρείες με την ανοχή του Δήμου.

Οι γνωστοί και άγνωστοι καταπατητές της δημόσιας περιουσίας ξέρουν πια καλά ότι ο Δήμος Χαλανδρίου υπερασπίζεται στην πράξη την δημόσια γη και τη νομιμότητα. Συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet