Συγκέντρωση ειδών για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο από τον Σύλλογο ΑΡΓΩ Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συγκέντρωση ειδών για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο από τον Σύλλογο ΑΡΓΩ Χαλανδρίου

Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ προγραμματίζει συγκέντρωση ειδών για τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο, τη Δευτέρα 21, Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, στα γραφεία του (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου), στο κέντρο της πόλης.

Συγκεντρώνονται:

  • Παιδικές πάνες.
  • Γάλατα μακράς διάρκειας και παιδικό γάλα σε σκόνη.
  • Σαμπουάν και παιδικές κρέμες σώματος.
  • Μωρομάντηλα.
  • Ξηρή τροφή μακράς διάρκειας, μπισκότα κ.λπ.

Στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση ο Σύλλογος αναφέρει:

Οι φωτιές που έκαψαν τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, που είχε καταλήξει να είναι η ντροπή της Ευρώπης, άφησαν χιλιάδες ανθρώπους με ελάχιστη πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, όπως νερό, τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη. Πάνω από το 40% αυτών των ανθρώπων είναι παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 12 ετών!

Μπροστά στον επερχόμενο χειμώνα, οι προοπτικές για τις ζωές αυτών των παιδιών γίνονται ακόμη πιο δραματικές. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για αυτό το δράμα που εξελίσσεται. Δείχνουμε την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την στοιχειώδη διαβίωση αυτών των παιδιών, οι ζωές όλων των ανθρώπων έχουν την ίδια αξία!

Δεν μπορούν τα νησιά μας να γίνονται αποθήκες εγκλωβισμένων ψυχών και μάλιστα παιδικών ψυχών, σε τραγικές συνθήκες. Η άμεση αποσυμφόρηση της Λέσβου και των άλλων νησιών πρέπει να γίνει η βασική προτεραιότητα. Τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν σε ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet