Συνάντηση δημάρχου Χαλανδρίου με γερμανικά συνδικάτα αλληλεγγύης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Χαλανδρίου με γερμανικά συνδικάτα αλληλεγγύης

Την πολιτική των περικοπών, τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναλύσουν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 25μελή αντιπροσωπεία των γερμανικών συνδικάτων αλληλεγγύης Μετάλου 16IGΜ και GEW, που υπάγονται στο συνδικάτο Verdi, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο παλαιό δημαρχείο Χαλανδρίου.

Τα γερμανικά συνδικάτα επισκέπτονται για δεύτερη συνεχή χρονιά την πόλη του Χαλανδρίου, με σκοπό να αποκτήσουν ίδια αντίληψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γενικός πληθυσμός λόγω της κρίσης.

«Το δυσμενές αποτύπωμα των μνημονίων είναι τώρα περισσότερο από εμφανές στην πόλη του Χαλανδρίου με άμεσες επιπτώσεις στην καταναλωτική δύναμη, σταδιακή υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, σχολικοί φύλακες, δημόσια υγεία κ.λπ.)», τόνισε ο κ. Ρούσσος ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Χαλανδρίου τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου μίλησε εκτενώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από τη βοήθεια απέναντι στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες με την αλλαγή των κριτηρίων σε σχέση με τα δημοτικά τέλη, την ενίσχυση των συλλογικοτήτων για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπου 2.000 ανασφάλιστους πολίτες του Χαλανδρίου, την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, αλλά και τη συμβολική και ουσιαστική φιλοξενία Σύρων προσφύγων σε ξενώνα (αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται δύο μητέρες με τα παιδιά τους). «Όλες αυτές οι ενέργειες οπωσδήποτε δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα οργανωμένο σύστημα υγείας, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να ανακουφίσουμε στοιχειωδώς τους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ρούσσος.

Από τη μεριά τους οι Γερμανοί τόνισαν ότι «εδώ και δύο περίπου δεκαετίες η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στους δήμους και στα σχολεία». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι γερμανοί ακτιβιστές για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον δήμαρχο Χαλανδρίου για την υπεράσπιση υπαλλήλων του Δήμου να μην απολυθούν. «Η ποινική δίωξη, εκκρεμεί και θα είμαστε για ακόμα 10 χρόνια στα δικαστήρια» είπε ο κ. Ρούσσος τονίζοντας ότι «όλα αυτά έχουν μικρή σημασία μπροστά σε αυτά που έρχονται για τους Έλληνες το επόμενο διάστημα». Μάλιστα οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι ζήτησαν από τον δήμαρχο τη δική του αίσθηση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο οποίος εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «το δημοψήφισμα έδωσε στη χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη την ευκαιρία να αλλάξουν πορεία, μα δυστυχώς χάθηκε. Η επιβεβλημένη αλλαγή πορείας το επόμενο διάστημα θα γίνει με μεγαλύτερο πόνο».

Σε μια συμβολική, αυθόρμητη κίνηση η αντιπροσωπεία των Γερμανών απέδωσε στον δήμαρχο χρηματικό ποσό για τη στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet