Συνταξιούχοι: Στις 25/11 θα δώσουμε απάντηση στην ακρίβεια – Συγκέντρωση στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Συνταξιούχοι: Στις 25/11 θα δώσουμε απάντηση στην ακρίβεια – Συγκέντρωση στο Χαλάνδρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι, στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 18:30.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικής ασφάλισης Χαλανδρίου-Χολαργού-Αγίας Παρασκευής-Ψυχικού-Βριλησσίων αναφέρει σχετικά:

«Εμείς οι συνταξιούχοι θέλουμε και μπορούμε να ζούμε σήμερα μια ζωή όπως μας αξίζει, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και προσφοράς και να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την φτώχεια. Έχει προηγηθεί μια δεκαετής κρίση , όπου όλοι εμείς της εργατικής λαϊκής πλειοψηφίας βρεθήκαμε σε άσχημη θέση. Τώρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια μας γιατί αν και είναι εργαζόμενα, είναι κακοπληρωμένα και χωρίς δικαιώματα. Γι’ αυτό βρισκόμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα, για να ακουστεί δυνατά ένα “φτάνει πια”, ότι δεν μπορούμε άλλο να “κόβουμε” από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα. Δεν μας αξίζει η κοροϊδία με το καλάθι του νοικοκυριού και τις πενιχρές αυξήσεις στις συντάξεις που εξαγγέλλονται για το 2023.

Όσο για την Υγεία βλέπουμε πως αν δεν βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη δεν βλέπεις την θεραπεία σου. Αντιστοιχίζεσαι με προσωπικό γιατρό και δεν βρίσκεις ραντεβού μαζί του ,όπως γινόταν και με τον οικογενειακό γιατρό. Ιδιαίτερα στο Χαλάνδρι που συρρικνώνονται συνεχώς τα ιατρεία των κέντρων υγείας (πρώην ΙΚΑ) και κινδυνεύει λόγω μη ύπαρξης κτιριακής υποδομής και στελέχωσης να κλείσουν τα ιατρεία στο Κάτω Χαλάνδρι.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η δημοτική αρχή (Σ. Ρούσσος – ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε και θα το δούμε όλοι οι Χαλανδραίοι την αύξηση κατά 11% στα τέλη ηλεκτροδότησης. Βέβαια οι ζώντες στο Χαλάνδρι έχουμε υποστεί την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% τα τελευταία 5- 6 χρόνια, χρόνια που δεν υπήρξαν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά για την δημοτική αρχή αυτό είναι μάλλον λεπτομέρεια και φαίνεται ότι στις αυξήσεις ουκ έστιν τέλος.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν θέλουμε να παγώσουμε τον χειμώνα και γιατί αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και τα αστικά επιτελεία διαφημίζουν την Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο. Ως εδώ.

Απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουμε μαζί και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης με γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά των δώρων. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς.
  • Άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια. Μείωση και πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  • Μείωση των δημοτικών τελών.
  • Στελέχωση των ιατρείων κέντρων Υγείας Κεντρικού και Κάτω Χαλανδρίου.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, στις 18:30».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet