Σύλλογος ΑΡΓΩ Χαλανδρίου: Να μπει τέλος στην αστυνομική βία!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος ΑΡΓΩ Χαλανδρίου: Να μπει τέλος στην αστυνομική βία!

«Να μπει τέλος στην αστυνομική βία» ζητεί ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021.

Ο Σύλλογος, σχολιάζοντας την απίστευτης βιαιότητας επίθεση αστυνομικών κατά πολιτών, αναφέρει:

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση δημιουργούν σε κάθε δημοκρατικό πολίτη τα όλο και πιο συχνά περιστατικά αστυνομικής βίας που εκδηλώνονται, άλλοτε χωρίς αφορμή και άλλοτε με αφορμή ελέγχους για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Τα περιστατικά που πλέον μεταφέρονται δίπλα μας, στις γειτονιές, στις πλατείες και στις λαϊκές, σε αμέριμνες οικογένειες και ιδιαίτερα σε νέα παιδιά που βρίσκονται υπό διαρκή στοχοποίηση και εποπτεία.

Αυτού του είδους η «ασφάλεια» μόνο ανησυχία και ανασφάλεια δημιουργεί.

Κοντεύει να ενοχοποιηθεί ακόμη και η ανάγκη για μια βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς.

Να φοβόμαστε για τα παιδιά μας.

Η κοινωνία μας μήνες τώρα βρίσκεται εξαντλημένη και φοβισμένη στη δίνη της πανδημίας, των παρατεταμένων, αναποτελεσματικών lockdown, των συνεχών περιορισμών, του εγκλεισμού, της οικονομικής κατάρρευσης, της ανεργίας και των λουκέτων, της αγωνίας για το αύριο.

Οι ασφυκτικές συνθήκες και η πίεση που όλοι αισθανόμαστε δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομικές επεμβάσεις.

Η πανδημία και οι συνέπειες της δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία. 

Η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε «ευκαιρία» για περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες το κράτος δεν γίνεται εχθρός του πολίτη, κορυφώνοντας την ένταση που νιώθει και οδηγώντας σε κοινωνική έκρηξη.  Αντιθέτως, επιδιώκει τη συνειδητή συμμόρφωση και την κοινωνική συναίνεση.

Δεν εφορμούν μηχανοκίνητες ομάδες  στις γειτονιές και στις πλατείες, τρομοκρατώντας και δέρνοντας ανεξέλεγκτα πολίτες για να επιβάλλουν δήθεν τον «νόμο και την τάξη».

Τα «λυμένα χέρια» της αστυνομίας δεν παράγουν ούτε ασφάλεια ούτε δημοκρατία.

Η δε προσπάθεια συγκάλυψης  τέτοιων φαινομένων ενισχύει την ανησυχία.

Αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα και αυτόπτες μάρτυρες για να αποκαλύπτουν τέτοια περιστατικά, θα τα σκέπαζε όλα η παραπλανητική πολιτική και «δημοσιογραφική» ενημέρωση;

Θα ήταν άδικο να αναρωτιόμαστε τι πραγματικά έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις που δεν καταγράφηκαν από πολίτες;

Απαιτείται  να μπει τώρα τέλος στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία! Οι κοινωνίες του αυταρχισμού είναι ξεπερασμένες και φέρνουν μόνο σκοτάδι. Εμείς έχουμε ανάγκη ένα φωτεινό μέλλον δημοκρατίας και δημιουργικών ελεύθερων πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet