Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις στις 12 Μαΐου στα Προπύλαια, στις 19:00. Η προσυγκέντρωση για τους Συλλόγους και Ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική θα είναι στην Ομόνοια, στις 18:15.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει: «Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην επικίνδυνη για το λαό και τα παιδιά μας συμφωνία που μετατρέπει επ’ αόριστον τη ολόκληρη τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αυτή η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Μέσω αυτών των βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στην Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και σ’ όλη τη χώρα συμμετέχει και εμπλέκεται η χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσω αυτών των βάσεων φτάνει το πολεμικό υλικό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Μέσω αυτών των βάσεων πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια οι ασκήσεις-πρόβες πολέμου που προετοίμασαν το έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ πολλές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοιμάστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. τη φέρνει προς ψήφιση και επικύρωση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να την έχει ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου, στους μακελάρηδες των λαών.

Δεν ανεχόμαστε αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία που εμπλέκει το λαό μας στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Δεν δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και να στενάζει ο λαός μας από το κόστος της ενέργειας και της ακρίβειας.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Απαιτούμε να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε άλλες στρατιωτικές αποστολές.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.
  • Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet