Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Επικίνδυνα κλαδέματα με εντολή δημάρχου
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου: Επικίνδυνα κλαδέματα με εντολή δημάρχου

Για επικίνδυνες εργασίες κλαδέματος από συμβασιούχους του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την ανάγκη της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Γιατί το “πάμε κι όπου βγει” κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Όμως και στον Δήμο μας το “πάμε κι όπου βγει” αποτελεί συνήθη πρακτική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας που υποχρεώνονται από τον αντιδήμαρχο, και πλέον και με έγγραφη εντολή δημάρχου, χωρίς εντολή της υπηρεσίας τους, να κλαδεύουν τα δέντρα των δρόμων της πόλης, την πιο τεχνική και επικίνδυνη εργασία πρασίνου, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς μέτρα ασφαλείας. 

Με τον φόβο της απόλυσης εξαναγκάζονται να κλαδεύουν ακόμη και ψηλά δέντρα, για τα οποία απαιτείται η χρήση γερανοφόρου, σκαρφαλωμένοι σε καρότσες ή στην οροφή φορτηγών ή ακόμη και πάνω στα δέντρα, με κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους διερχόμενους πολίτες και οχήματα. Ήδη έχουν συμβεί μικροτραυματισμοί.

Από την άλλη τα δέντρα, οι πολύτιμοι πνεύμονες της πόλης, καρατομούνται συλλήβδην, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι σύγχρονες Τεχνικές Προδιαγραφές, με κίνδυνο να καταστραφούν ή να γίνουν επικίνδυνα, ενώ η απόφαση για το ποιο δέντρο και πώς θα κλαδευτεί λαμβάνεται από τον αντιδήμαρχο και έναν εργάτη της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι συνάδελφοι της Πολιτικής Προστασίας, για να εκτελούν εργασίες πρασίνου, θα πρέπει να ενταχθούν στα συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Πρασίνου, υπό την εποπτεία των έμπειρων δενδροκόμων και κηπουρών της υπηρεσίας, και με την καθοδήγηση και επίβλεψη γεωπόνων, σύμφωνα με τους κανόνες της Τέχνης και της Επιστήμης, τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και την κοινή λογική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet