«Με ευσυνειδησία & αίσθημα ευθύνης» οι εργαζόμενοι Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Με ευσυνειδησία & αίσθημα ευθύνης» οι εργαζόμενοι Χαλανδρίου

Τους εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους γιατί εργάστηκαν ακόμη και τις εορταστικές ημέρες ώστε να αντιμετωπιστούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

«Με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης» ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Συλλόγου, αντιμετωπίζοντας ακόμη και κινδύνους, όπως έγινε σε πρόσφατο ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης

Ατύχημα συνέβη με απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια αποκομιδής, τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2014 επί της Λ. Πεντέλης, όταν επιβατικό αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου και ενώ ήταν σε στάση, την ώρα που οι δυο συνάδελφοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας φόρτωναν κάδο στο ανυψωτικό μηχάνημα. Από τη σφοδρή σύγκρουση είναι πραγματικό θαύμα ότι δεν τραυματίστηκαν οι δυο συνάδελφοι, αφού κινδύνεψαν άμεσα.

Δυστυχώς παρόμοια ατυχήματα δεν συμβαίνουν σπάνια. Μόλις πριν λίγες μέρες τραυματίσθηκε με τον ίδιο τρόπο συνάδελφός μας στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ένας άλλος συνάδελφος έχασε έτσι τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, δεν κάνουν απλώς μια πολύ βαριά και ανθυγιεινή εργασία με φιλοτιμία, εκτεθειμένοι στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά επιπρόσθετα εκτίθενται καθημερινά και σε κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικά με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που όλοι αντιμετωπίσαμε την τελευταία βδομάδα, οι εργαζόμενοι του τμήματος Πρασίνου εργάστηκαν με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες πέραν του ωραρίου τους, και πιο συγκεκριμένα αργά το βράδυ της 31/12/2014 την ώρα που άλλαζε ο χρόνος καθώς και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες, για να αποκαταστήσουν τις καταστροφικές συνέπειες από την κακοκαιρία, κλαδεύοντας υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, κλαδιά υψηλών δέντρων που ήταν επικίνδυνα.

Ενώ οι εργαζόμενοι των τμημάτων Καθαριότητας, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου καθώς και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας ξεκίνησαν από τις 6/1/2015 τη ρίψη αλατιού στους δρόμους, από φορτηγό, χρησιμοποιώντας φτυάρια.

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο, λόγω των μνημονιακών περικοπών, οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας με συνέπεια και αυξημένη ευθύνη, διαψεύδοντας καθημερινά στην πράξη τους υμνητές των μνημονίων και της περιστολής του δημοσίου τομέα, που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους:

  • ως βολεμένους και καλοπληρωμένους,
  • με συκοφαντίες για τεμπέληδες και κοπανατζήδες,
  • με απειλές για απολύσεις και δήθεν «αξιολογήσεις»,

προσπαθώντας εντέλει να αποδώσουν στους εργαζόμενους τις ευθύνες για την οικονομική κρίση.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και την εκτίμηση μας ιδιαίτερα στους συναδέλφους των τμημάτων Καθαριότητας, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου καθώς και Πολιτικής Προστασίας.

Η ευσυνειδησία που επέδειξαν και επιδεικνύουν καθημερινά είναι άλλη μια απόδειξη ότι για όλους εμάς τους εργαζόμενους του Δήμου, η προσφορά στους συμπολίτες μας και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι ύψιστη αξία την οποία σταθερά υπηρετούμε και διαφυλάττουμε και έτσι θα συνεχίσουμε. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πηγή: πρΟΤΑση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet