Σ. Ρούσος: Δραματικά επίκαιρο το ΟΧΙ
Κοινωνία

Σ. Ρούσος: Δραματικά επίκαιρο το ΟΧΙ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε την παρέλαση των μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου για την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην παρέλαση, την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου, πήραν μέρος όλα τα σχολεία, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι Oδηγοί, oι Πρόσκοποι και τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Πριν την παρέλαση τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου και μετά επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η ομιλία του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έπος του ΄40 και στη συνέχεια μίλησε για τα ΟΧΙ του σήμερα τονίζοντας ότι «τα διδάγματα του ΟΧΙ, το έπος του ΄40 και η Εθνική Αντίσταση είναι δραματικά επίκαιρα στις μέρες μας όχι μόνο γιατί η ανεξαρτησία και η ελευθερία παραμένουν έννοιες ΄ανάπηρες΄, στριμωγμένες ανάμεσα σε παράλογες απαιτήσεις, αλλά και γιατί η χώρα μας, εδώ και περίπου πέντε χρόνια, βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Τα ΟΧΙ του σήμερα περιμένουν καρτερικά να δικαιωθούν. Τα ΟΧΙ του σήμερα συναντούν τα απεγνωσμένα βλέμματα των προσφύγων, σκουπίζουν τα δάκρυα των παιδιών που διάβηκαν την άβυσσο και στέκουν μουσκεμένα στις ακτές μας”. Και ο δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του «καλώντας όλους να δουλέψουμε γιατί μόνο με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια θα ξανακάνουμε τον λαό μας πρωταγωνιστή της ιστορίας του και αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη συνεισφορά στη διατήρηση της μνήμης του ’40».

Κατόπιν έγινε η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου στην κεντρική πλατεία, ενώ η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λίτσα Γαλάνη, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, το Ίδρυμα Ζήση, την Ένωση Ποντίων «Ο Ακρίτας», την Ομάδα Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Σουζάνα» και την Ένωση Κρητών Χαλανδρίου «Ψηλορείτης».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παλαιστινιακής πρεσβείας Mουχάμαντ Ζαράρ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet