Σ. Ρούσσος: Εκτός τόπου και χρόνου όσοι ζητούν υγειονομικό προσωπικό από τους Δήμους για τα εμβολιαστικά κέντρα
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Εκτός τόπου και χρόνου όσοι ζητούν υγειονομικό προσωπικό από τους Δήμους για τα εμβολιαστικά κέντρα

Ως εκτός τόπου και χρόνου χαρακτήρισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, το αίτημα της πολιτείας προς τους Δήμους να διαθέσουν υγειονομικό προσωπικό τους για να συμβάλλουν στο εθνικό σχέδιο μαζικού εμβολιασμού στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Το θέμα ανακινήθηκε προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος δήλωσε έκπληκτος με το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ άφησε να διαφανεί και η δυσαρέσκειά του που αυτοδιοικητικοί θεσμοί έσπευσαν να το υιοθετήσουν. Όπως τόνισε, όσοι το υποστηρίζουν είτε δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, είτε δεν τους ενδιαφέρει.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρούσσος, στο Χαλάνδρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μία γιατρός υπηρεσίας και μόλις τρεις νοσηλευτές που, ούτως ή άλλως, δεν επαρκούν για την κάλυψη των δημοτικών δομών, ενώ τα αιτήματα για επιπλέον υγειονομικό προσωπικό που υποβάλλονται εκ μέρους του Δήμου στις αρμόδιες αρχές «πέφτουν στο κενό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος -αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων- εκτιμούν ότι είναι αδιανόητο να ικανοποιηθεί το προαναφερόμενο αίτημα της πολιτείας, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα «απογυμνωθούν» οι υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet