Σ. Ρούσσος: Λυπηρό η αντιπολίτευση να μην ψηφίζει τη χρηματοδότηση των έργων και τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Λυπηρό η αντιπολίτευση να μην ψηφίζει τη χρηματοδότηση των έργων και τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών

Με τις ψήφους τη διοίκησης του Δήμου εγκρίθηκε η 4η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του 2020, κατά τη 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι προτεινόμενες αλλαγές αφορούσαν μεταξύ άλλων:

  1. Τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών με 175.000 ευρώ από κρατικούς πόρους.
  2. Την αύξηση του προϋπολογισμού των έργων οδοποιίας στα 7.000.000 ευρώ.
  3. Την ενίσχυση των κοινωνικών επιχορηγήσεων κατά 400.000 ευρώ.
  4. Την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών με επιπλέον 50.000 ευρώ.
  5. Την χρηματοδότηση της αγοράς τεσσάρων νέων απορριμματοφόρων με 660.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας την επιλογή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην στηρίξουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, σχολίασε:

«Από την αρχή της πανδημίας προκρίναμε την πραγματοποίηση των δημοτικών συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης έναντι της επιλογής των συνεδριάσεων διά περιφοράς, όπως γίνεται στη συντριπτική πλειοψηφία τω Δήμων της χώρας. Σε διάστημα 41 εβδομάδων έχουμε πραγματοποιήσει μέσω τηλεδιάσκεψης 17 συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, διπλάσιες από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία, και 41 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γεγονός που καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να εγγυηθεί, τόσο τον δημόσιο διάλογο, όσο και την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

»Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταφεύγουν σε διάφορες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσουν τη χρηματοδότηση των έργων, την πληρωμή των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και άλλες κρίσιμες αναμορφώσεις που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet