Τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο επίκεντρο συνάντησης στελεχών της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση
Κοινωνία

Τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο επίκεντρο συνάντησης στελεχών της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση για την ενημέρωση και ανάδειξη των καθημερινών θεμάτων που απασχολούν τους δημότες του Χαλανδρίου, αντιπροσωπεία του συνδυασμού επισκέφθηκε και συζήτησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ψαχούλα.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η νέα επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος Κρίστη Αγαπητού και ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Τσιαμπάς.

Ο κ. Ψαχούλας έκανε μία αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναφέρθηκαν:

Όπως ενημερώνει ο συνδυασμός από τη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

  • «Πραγματοποιήθηκε η 4η φάση τοποθέτησης αναπληρωτών στα σχολεία. Τα λύκεια του Χαλανδρίου σε βασικά και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα είναι καλυμμένα. Υπάρχουν κάποιες ώρες σε γυμνάσια και λύκεια που ευελπιστούμε ότι θα καλυφθούν σύντομα από το Υπουργείο.
  • Το κύριο πρόβλημα δημιουργείται από τη μη αποδοχή των θέσεων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και γι’ αυτό χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να καλυφθούν κάποια κενά
  • Ο κ. Ψαχούλας μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία του Χαλανδρίου.
  • Ένα καίριο ζήτημα για τον Χαλάνδρι είναι η πορεία ίδρυσης του νέου Λυκείου του Δήμου μας. Πρόκειται για το 6ο Λύκειο για το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ίδρυσή του. Δυστυχώς όμως το θέμα παραμένει στάσιμο καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία ενέργεια για τη μετατροπή του κτηρίου ώστε να δεχτεί το Λύκειο».

Στη γενικότερη συζήτηση με τον κ. Ψαχούλα οι εκπρόσωποι της παράταξης τόνισαν το Χαλάνδρι σε Δράση «θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισής τους».

«Είναι για εμάς πάρα πολύ βασικό στοιχείο της πολιτικής μας η αντιπολίτευση του Δήμου να ενημερώνεται από τους αρμόδιους φορείς και παρεμβαίνει δημιουργικά στα προβλήματα της καθημερινότητας των Δημοτών. Αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πάντα, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους και όχι με σκοπό στείρες αντιπαραθέσεις και χωρίς νόημα αντιπολιτευτικές κραυγές» σημειώνουν τα στελέχη του συνδυασμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet