Τα σοβαρά προβλήματα της σχολικής κοινότητας συζήτησαν δήμαρχος και Ένωση Γονέων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα σοβαρά προβλήματα της σχολικής κοινότητας συζήτησαν δήμαρχος και Ένωση Γονέων

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου με το Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Σίμο Ρούσσο.

Κατά τη συνάντηση αυτή, παρουσία και της αντιδημάρχου Διοικητικών – Οικονομικών – Κοινωνικής Μέριμνας, Ελένης Χριστούλη, συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί υπ’ όψιν του δημάρχου με την από 7/9/2017 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σχετικά με την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει στην παρούσα φάση οι Σχολικές Επιτροπές. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και έγινε μέσα σε «γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα», όπως αναφέρουν οι γονείς.

Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι, πέραν της κρατικής επιχορήγησης προς τις Σχολικές Επιτροπές, ύψους περίπου 400.000 ευρώ, κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017, δόθηκε από τον Δήμο για το έτος 2017 έκτακτη επιχορήγηση ύψους 195.000 ευρώ  (150.000 ευρώ προς την Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή και 45.000 ευρώ προς την Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή) για την αντιμετώπιση των πολλαπλών αναγκών των σχολείων του Δήμου μας. Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος γνωστοποίησε στους γονείς ότι υπάρχει επιπλέον διαθέσιμο στον προϋπολογισμό για τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών το ποσό των 195.000 ευρώ.

Οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν την επιπλέον αυτή έκτακτη επιχορήγηση (έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις).

Επίσης, ο κ. Σίμος Ρούσσος ενημέρωσε για την εξέλιξη της εργολαβίας των τεχνικών έργων στα σχολεία, καθώς και την εργολαβία που πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί για έργα επισκευών και συντήρησης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου έθεσαν υπ’ όψιν της δημοτικής Αρχής τη σοβαρή έλλειψη των εποπτικών και ψηφιακών εκπαιδευτικών μέσων στα σχολεία, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθεί από τον Δήμο ένα μητρώο που να απεικονίζει την κατάσταση και τις πραγματικές ανάγκες σε κτηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να υπάρχει ορθολογικός και ιεραρχημένος προγραμματισμός για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου.

Τέλος, επανέλαβαν την πάγια θέση της Ένωσης να υπάρχει διαρκής δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, με σκοπό την εξεύρεση άμεσων και ολοκληρωμένων λύσεων για τα προβλήματα των σχολείων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet