Τα σχολεία του Χαλανδρίου δημιουργούν στο 2ο HIDRANT Festival
Κοινωνία

Τα σχολεία του Χαλανδρίου δημιουργούν στο 2ο HIDRANT Festival

Εννέα σχολεία όλων των βαθμίδων, 600 μαθητές και μαθήτριες από 4 έως 17 χρονών, 50 εκπαιδευτικοί και πλήθος γονέων και κηδεμόνων πήραν μέρος στα συμμετοχικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2021-2022, δεύτερη στη σειρά, από τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων COMMONSPACE, στο πλαίσιο του προγράμματος αστικών καινοτόμων δράσεων Cultural HIDRANT του Δήμου Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το πρόγραμμα των συμμετοχικών εργαστηρίων ποικίλε, προσαρμοζόμενο στις ιδιαιτερότητες και επιθυμίες κάθε βαθμίδας και σχολείου, πάντα όμως γύρω από τον άξονα του Αδριάνειου Υδραγωγείου και των δράσεων του Cultural HIDRANT. Αποτέλεσμα, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένες δράσεις σε κάθε σχολείο και ενιαία θεματική για όλα.

Οι μαθητές/τριες των νηπιαγωγείων ασχολήθηκαν με αισθητηριακά, βιωματικά παιχνίδια για τα υλικά του Αδριάνειου Υδραγωγείου «στο τότε και στο τώρα». Τα παιδιά του δημοτικού έφτιαξαν επιτραπέζια παιχνίδια. Γυμνάσια και λύκεια ασχολήθηκαν με το επικοινωνιακό υλικό του HIDRANT Festival 2022, δημιουργώντας ένα ραδιοφωνικό σποτ, αφίσα και βίντεο, όλα μέσα από τη διαδικασία του Συμμετοχικού Σχεδιασμού, όπως και «ταξιδιωτικά» ημερολόγια με σκίτσα εμπνευσμένα από τη γειτονιά τους.

Παράλληλα, σχεδόν σε όλα τα σχολεία έτρεξε το πρόγραμμα «Η δική μας δεξαμενή!» όπου συ-σχεδιάστηκε μία δεξαμενή που θα γεμίζει με νερό από το Αδριάνειο Υδραγωγείο και θα ποτίζει το πράσινο κάθε σχολείου.

Τέλος, οργανώθηκαν ιστορικοί περίπατοι στην πλατεία Ελ Αλαμέιν και στην περιοχή ανάπλασης του Cultural HIDRANT με τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ, του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (ΜΕDina), του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς και της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι αναπόσπαστο κομμάτι των εργαστηρίων αποτελούν οι τέσσερις τελικές εκδηλώσεις- παρουσιάσεις, στο πλαίσιο του 2ου HIDRANT Festival, όπου οι πολίτες του Δήμου Χαλανδρίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις εργασίες των παιδιών, τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων και να ψυχαγωγηθούν μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι σχολικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο, 14 Μαΐου, στο 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στο Πάτημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet