Τι συζήτησαν Σ. Ρούσσος και Δ. Καιρίδης σε συνάντησή τους στις 20/10
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τι συζήτησαν Σ. Ρούσσος και Δ. Καιρίδης σε συνάντησή τους στις 20/10

Την ευκαιρία να αναδείξει κάποια από χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Χαλανδρίου είχε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος στη διάρκεια της συνάντησής του με τον βουλευτή Βόρειου Τομέα της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Καιρίδη, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να προχωρήσει η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής Πεύκο Πολίτη, αλλά και στην προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής για τη μετακίνηση του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου τόνισε αναφορικά με τα παραπάνω ότι είναι αδιανόητο να παραμένει εκτός Σχεδίου Πόλης, λόγω πρωτίστως της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας, η περιοχή των 1.110 στρεμμάτων στο Πεύκο Πολίτη, μια περιοχή που, όπως τόνισε, απέχει μόλις 9 χλμ. από την Ομόνοια, φιλοξενεί τέσσερις σταθμούς του Μετρό (Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Δ. Πλακεντίας) και περιλαμβάνει 1.180 ιδιοκτησίες πολιτών που έχουν φτάσει σε απόγνωση μετά από 50 χρόνια που το θέμα παραμένει άλυτο και οι ιδιοκτησίες τους δεσμευμένες.

Αναφορικά με τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο, ο κ. Ρούσσος παρουσίασε το σχέδιο του Δήμου που είναι σε εξέλιξη για τη μετεγκατάσταση των Ρομά -έχει ήδη οδηγήσει, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, στην απομάκρυνση περισσότερων από 100 άτομα-, εκφράζοντας ωστόσο την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πιλοτικό Σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής 2014-2020 και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το Δεκέμβριο του 2019.

Ο κ. Καιρίδης από την πλευρά του αναγνώρισε τη σοβαρότητα των δύο παραπάνω θεμάτων και δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του βουλευτή Βόρειου Τομέα θα προσπαθήσει να συμβάλει στην επίλυσή τους.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, πέραν τούτων, ο βουλευτής της Ν.Δ. παρουσίασε στον δήμαρχο Χαλανδρίου την «ενδιαφέρουσα» ιδέα του για μια συνολική καταγραφή και ανάδειξη των τοποσήμων, της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και της πολεοδομικής ταυτότητας όλων των Δήμων της Βόρειας Αθήνας. Μια καταγραφή που σχεδιάζεται να παρουσιαστεί σε ένα βιβλίο-λεύκωμα και έναν ιστότοπο, ενώ θα αποτυπωθεί και σε μια σειρά από προτάσεις «ιστορικών περιπάτων» στη Βόρεια Αθήνα, όπως επεσήμανε ο κ. Καιρίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet