Τους κινδύνους από τις κακές πρακτικές της οδήγησης «είδαν» οι μαθητές του Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τους κινδύνους από τις κακές πρακτικές της οδήγησης «είδαν» οι μαθητές του Χαλανδρίου

Πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών έδωσαν το «παρών» στη Βιωματική Εκπαίδευση του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στον Δήμο Χαλανδρίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Χαλανδρίου, όπου περίπου 350 μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν στην πράξη, με βιωματικό τρόπο, τη μέγιστη σημασία της χρήσης ζώνης ασφαλείας, αλλά και τις παρενέργειες του αλκοόλ σε σχέση με την οδική ασφάλεια.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκονταν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι προσομοιωτής ανατροπής οχήματος, προσομοιωτής πρόσκρουσης και γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Μαθητές του 8ου Γυμνασίου και του 4ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Χαλανδρίου, μετά τις θεωρητικές ομιλίες που έγιναν, συνειδητοποίησαν με έμπρακτες αποδείξεις την απόλυτη ανάγκη της χρήσης ζώνης ασφαλείας αλλά και γενικά των κινδύνων που ελλοχεύουν στις κακές πρακτικές οδήγησης και απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

Ομιλίες για την Οδική Ασφάλεια πραγματοποιήθηκαν και στα 2ο, 4ο και 16ο Δημοτικά του Δήμου Χαλανδρίου.

Θεωρώντας το θέμα αυτό διαχρονικά επείγον και καίριο ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ, συνεχίζει να παρέχει το εν λόγω Πρόγραμμα στα σχολεία των Δήμων – μέλων του, πραγματοποιώντας δράσεις τόσο για τους μαθητές όσο και για τους Δημότες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet