Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου τίμησε τον π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου τίμησε τον π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 η εκδήλωση προς τιμήν του προσφάτως εκλιπόντα πατέρα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, επί 50 χρόνια πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.

Τόσο ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος όσο και οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Παττακός, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Κουράσης, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελής προκάλεσαν μεγάλη συγκίνηση αφηγούμενοι τις εμπειρίες που είχαν από τη συνεργασία μαζί του. Μίλησαν για την αγάπη του για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τους νέους, για τη συνεισφορά του στην εξέλιξη της πόλης, την προσωπική εργασία που κατέβαλε για την αξιοποίηση του χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και τη συμβολή του στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο φιλόλογος Ανδρέας Μωρίκης, μέλος του Ομίλου Φίλων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Γεωργίου Κουρτέση, μεταφέροντας τα δικά του βιώματα, αλλά και τις αναμνήσεις του νομικού Γεωργίου Βλαχόπουλου, μίλησε για το σημαντικό έργο του πατέρα Σπυρίδωνα και το ταλέντο του να πείθει και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και δημιουργικότητα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το ποίημα της συμπατριώτισσας του εκλιπόντα Μόλλης Βότση, προέδρου του Συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση της τρυφερής αποχαιρετιστήριας επιστολής της συζύγου του, πρεσβυτέρας Χρυσούλας Παπαποστόλου, η οποία περιέγραψε την προσπάθεια που έκανε η οικογένεια να γλυτώσει από την πυρκαγιά στο Μάτι και τον γαλήνιο τρόπο με τον οποίο ο επί 54 χρόνια σύντροφός της άφησε την τελευταία του πνοή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία, οι αντιδήμαρχοι Έλενα Χριστούλη, Σέργιος Γκάκας και Δημήτρης Χριστουλάκης, η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Λούλα Καρατζά, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Κατούφα και Ντίνα Μπούμπα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet