Το Δ.Σ. Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Δ.Σ. Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας

Ψήφισμα σχετικά με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων σε δήμους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ψήφισμα:

Εκφράζουμε την πάγια άποψή μας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για αυτό απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων για όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και άμεση αλλαγή της νομοθεσίας. Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και στις κοινωνικές δομές.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον αγώνα τους για τη διατήρηση της δουλειάς τους και παράλληλα διεκδικούμε παράταση των συμβάσεων με πρόγραμμα πεντάμηνης σύμβασης μέσω του ΟΑΕΔ, όπως και εφαρμογή για όλες τις συμβάσεις των ενιαίων μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η ανακύκλωσή τους πέρα από το ότι ζημιώνει την ίδια την υπηρεσία, με το να προσλαμβάνονται εκ νέου άπειρα άτομα, ανακυκλώνει την ανεργία, την ανασφάλεια και τη φτώχεια.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις του και με όλα τα μέσα που διαθέτει στο πλευρό των εργαζομένων, στον αγώνα για τη μόνιμη και σταθερή εργασία, για εναντίωση και κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα που κυριαρχεί και στους Δήμους και γενικότερα στην κοινωνία μας με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet