Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου συζητά για την «ενέργεια»
Κοινωνία

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου συζητά για την «ενέργεια»

Το κρίσιμο και ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της ενέργειας θα προσεγγίσουν οι επιστήμονες που θα φιλοξενήσει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου, στη δεύτερη διαδικτυακή διάλεξη, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στις 19:30.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά: «Η ενέργεια αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ευημερία και την πρόοδο κάθε χώρας. Το ενεργειακό μείγμα που επιλέγεται και οι ενεργειακές πολιτικές που ακολουθούνται έχουν καθοριστικές συνέπειες τόσο στην οικονομία και στο κοινωνικό γίγνεσθαι όσο και στο περιβάλλον, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προκειμένου να ανατραπεί η καταστροφική πορεία της Κλιματικής Αλλαγής, απαιτείται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αντικατάσταση των ορυκτών πόρων.

Οι εισηγήσεις:

  • 19:30 – Απόστολος Αλεξόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Το Ενεργειακό Ζήτημα στην Ελλάδα».
  • 20:00 – Ελένη Βουβουλούδα, στέλεχος ΑΔΜΗΕ Κλάδου Χρηστών Συστήματος και προγραμματισμού ΑΠΕ «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Ιστορία και Προοπτικές».

Τη συζήτηση συντονίζει ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ZOOM και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα στο facebook του Δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet