Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου υποδέχεται ξανά τους μικρούς του φίλους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου υποδέχεται ξανά τους μικρούς του φίλους

Οι εκπαιδεύσεις στο αναβαθμισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου ξεκινούν και πάλι, έπειτα από σχεδόν δύο έτη απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μαθήματα οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς γίνονται σε συνθήκες προσομοίωσης με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας. Μέσα από την κίνηση σ’ αυτές τις πίστες δίνεται στους μαθητές μία ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. Τα παιδιά μαθαίνουν, «παίζοντας» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα, να «διαβάζουν» τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται την προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται και το σημαντικότερο να καταλάβουν πως σκέφτεται ένας οδηγός ώστε να προσέχουν όταν περπατούν στην πόλη.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά “ζωντανή” και αποδοτική και κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αττική Οδό αλλά και από τις γειτονικές περιοχές των Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης, Γέρακα και Κηφισιάς».

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου λειτουργεί με τμήματα από 10 έως 45 παιδιών, ηλικίας έως 9 ετών. Η εκπαιδευτική ώρα διαρκεί περίπου 90 λεπτά, που περιλαμβάνουν 15 λεπτά σεμιναρίου και περίπου μία ώρα -ανάλογα με τον αριθμό τον παιδιών- διαδρομής στην πίστα με τα ειδικά οχήματα.

Διαθέτει πίστα αυτοκινήτων, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κερκίδες, καντίνα – αναψυκτήριο, τουαλέτες, χώρους πρασίνου, παγκάκια, βραδινό φωτισμό καθώς και χώρους στάθμευσης.

Αναβάθμιση των υποδομών

Η δημοτική ανώνυμη εταιρεία «ΦΛΥΑ», που έχει τη διαχείριση του Πάρκου, προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε έργα που συνέβαλαν στην αναβάθμισή του, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες στους χρήστες του.

Στο πλαίσιο, αυτό βάφτηκαν όλες οι πίστες, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας στον υπόλοιπο χώρο, έγινε φύτευση μεγάλων δέντρων και αποκαταστάθηκε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

«Είναι σε όλους μας γνωστός ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Έλληνες στην άσφαλτο. Η εκπαίδευση των οδηγών από μικρή ηλικία είναι το πιο σημαντικό βήμα για να μειώσουμε τα οδικά ατυχήματα. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα εξοικειώσει τα παιδιά μας με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αλλά θα ευαισθητοποιήσει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας», υπογραμμίζει η ΦΛΥΑ Α.Ε.

Το κόστος συμμετοχής για την εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής είναι 3 ευρώ ανά παιδί, ενώ για τα δημόσια σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet