Το Χαλάνδρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Χαλάνδρι ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 ανοίγει η αυλαία του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τα παιδιά των σχολείων της πόλης. Πρόκειται για έναν μήνα πολιτισμού, από τις 26 Μαΐου έως και τις 25 Ιουνίου, γεμάτο μουσική, χορό, κινηματογράφο, αθλητισμό, παρουσιάσεις μαθητικών δημιουργιών και θεατρικές παραστάσεις.

Η διοργάνωση γίνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά και για την επιτυχή υλοποίησή της συνεργάζονται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, με τη στήριξη του Δήμου, με αποκλειστικό σκοπό το Φεστιβάλ αυτό να δημιουργήσει πολιτισμό, ν’ αναπτύξει τη συνεργασία και την ομαδικότητα μεταξύ των μαθητών και ν’ αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή δημιουργικής έκφρασης και χαράς για όλους εμάς.

Το πρόγραμμα του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου περιλαμβάνει καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές μαθητικών ταινιών, έκθεση εικαστικών – μαθητικής δημιουργίας & τεχνολογίας, συναυλία μαθητών Λυκείων, σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τουρνουά μπάσκετ και επιδείξεις πολεμικών τεχνών, καθώς και, για πρώτη φορά φέτος, θεατρικές παραστάσεις των σχολείων και τη διαδημοτική γιορτή «ιστός» ρυθμικής, αισθητικής και ακροβατικής γυμναστικής, η οποία γίνεται σε συνεργασία με σχολεία των Δήμων Γέρακα και Μεταμόρφωσης.

«Με τον θεσμό του Μαθητικού Φεστιβάλ αναδεικνύεται ο χαρακτήρας των σχολείων μας ως πυρήνων ανάπτυξης τέχνης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης. Κάτι που αντικατοπτρίζει την πάγια θέση επιδίωξη και διεκδίκηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για ένα δημόσιο σχολείο που θα κεντρίζει τη φιλομάθεια, θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα και θα εμπνέει ελπίδα και όραμα στα παιδιά μας.

»Σας καλούμε να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή τη γιορτή πολιτισμού, να αφουγκραστείτε και εσείς τα ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται από τα παιδιά μας για μια καλύτερη κοινωνία και να επιβραβεύσετε με το ζεστό χειροκρότημά σας τις προσπάθειές τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet