Το όνομα του Γιάννη Κεφαλληνού θα έχει πλέον η ομάδα φύλαξης της Ρεματιάς Χαλανδρίου
Κοινωνία

Το όνομα του Γιάννη Κεφαλληνού θα έχει πλέον η ομάδα φύλαξης της Ρεματιάς Χαλανδρίου

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που συνέπεσε με το 40ήμερο μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλληνού, το Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου τίμησε τον ακάματο αυτό εργάτης της αλληλεγγύης και της προστασίας της φύσης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σώματος Εθελοντών σημειώνεται:

Στον πεζόδρομο της Ρεματιάς (δίπλα στην είσοδο του θεάτρου) συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 5 Ιουνίου εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, συγγενείς και φίλοι του Γιάννη Κεφαλληνού, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου.

Η τελετή -που συνέπεσε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και φύλαξης της Ρεματιάς- ξεκίνησε με Αγιασμό που τέλεσε ο γιος του εκλιπόντος αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Κεφαλληνός. Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια πινακίδας που είναι αναρτημένη σε στύλο φωτισμού, με την αναγραφή:

Στην τελετή παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι θυμάται τον Γιάννη Κεφαλληνό από μικρό παιδάκι, τότε που δεν είχαν ακόμη δημιουργηθεί οι συλλογικότητες για την προστασία της φύσης ή για δράσεις αλληλεγγύης.

«Ο Γιάννης ήταν πάντα εκεί!», είπε χαρακτηριστικά. «Κουβαλούσε τσάντες με τρόφιμα, μετέφερε φάρμακα, ξεφόρτωνε φορτηγά και είχε πάντα μια συμβουλή, μια οδηγία για το πώς να φτιαχτεί κάτι, ή να γίνει πράξη το όραμά του για την προστασία της Ρεματιάς. Η ζωή του ήταν ένα σταθερό δόσιμο», κατέληξε.

Ο πρώην δήμαρχος και αρχηγός της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, Γιώργος Κουράσης, τόνισε ότι «ο Γιάννης Κεφαλληνός ουδέποτε έδειξε προτίμηση προς τη μια ή την άλλη παράταξη. Ήταν σταθερός στα πιστεύω του και έχαιρε σεβασμού από όλους. Διεκδικούσε από κάθε δημοτική αρχή την υποστήριξη των εθελοντών για τη διευκόλυνση του σκοπού τους, δηλαδή την εξυπηρέτηση ανθρώπων σε κατάσταση ανάγκης και την προστασία της φύσης. Ο εθελοντισμός πρέπει να υπηρετείται όπως τον δίδαξε ο Γιάννης Κεφαλληνός με ενότητα και ανεξαρτησία».

Ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, Μάνος Κρανίδης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, γιατί όταν ήταν αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ο εκλιπών του είχε κάνει χρήσιμες υποδείξεις. «Πάντα θα τον θυμάμαι ως άνθρωπο της αγάπης και της ανιδιοτέλειας», συμπλήρωσε.

Ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος επεσήμανε ότι «με ανθρώπους σαν τον εκλιπόντα είναι δυνατές οι ρίζες της δράσης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο Χαλάνδρι. Το αποτύπωμά του είναι  ισχυρό και όσοι είχαμε τη χάρη να βρεθούμε κοντά του, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο του».

Φίλοι και συνοδοιπόροι στις δράσεις αλληλεγγύης και στη φύλαξη της Ρεματιάς μίλησαν για έναν φιλότιμο, εργατικό και ευαίσθητο άνθρωπο, σύμβολο της αλληλεγγύης και της γενναιοδωρίας, με χιούμορ, ήθος, ζεστό χαμόγελο και πλατιά αγκαλιά, η απώλεια του οποίου έφερε πολύ πόνο, μεγάλη πίκρα και αβάσταχτο καημό, επισημαίνει η διοίκηση.

Από την πλευρά της οικογένειας, ο πατήρ Νικόδημος ευχαρίστησε για όσα ειπώθηκαν και έγιναν στη μνήμη του πατέρα του και συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει τα αχνάρια του, όποιος βοηθάει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και όποιος στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της πολιτείας, όπως έκανε και εκείνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet