«Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία»: 10+1 προτάσεις για τον κορωνοϊό και πολλά «καρφιά» για τη διοίκηση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία»: 10+1 προτάσεις για τον κορωνοϊό και πολλά «καρφιά» για τη διοίκηση

Μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί ούτε μία σύσκεψη ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων στον Δήμο Χαλανδρίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία».

«Όσα γίνονται ή δεν γίνονται αποφασίζονται στον γνωστό -κατά την άποψή τους ηρωικό και κατέχοντα την εξ αποκαλύψεως αλήθεια-  στενό κύκλο του δημαρχιακού περιβάλλοντος και των στελεχών της “Αντίστασης” (σ.σ.: “Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου”, η παράταξη του δημάρχου Σίμου Ρούσσου) και στην Οικονομική Επιτροπή μεταξύ “Αντίστασης” και ΚουράσηΚαρατζά (σ.σ.: επικεφαλής των παρατάξεων “Χαλάνδρι σε Δράση” και “Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου”). Όργανο που συνεχίζει να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις με τη δοτή, απόλυτη πλειοψηφία που έχει εξασφαλίσει η “Αντίσταση”, και με δική μας ευθύνη, την οποία δεν αποποιούμαστε, με δεδομένη τη συμμετοχή μας στη σύμπραξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Άγγελος Νταβίας.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η παράταξή του διεκδικεί-απαιτεί να έχει λόγο στις αποφάσεις του Δήμου, «πόσο μάλλον για τη διαχείριση μιας τέτοιας μείζονος κρίσης όπως αυτή που περνάμε», όπως τονίζει.

Όσα, λοιπόν θα πρότεινε σε μια τέτοια σύσκεψη, «αν η σύμπραξη και ο Δήμος λειτουργούσαν συλλογικά», η παράταξη τα προτείνει δημόσια. Μάλιστα, προσθέτει ότι στις προτάσεις της έχει λάβει υπόψη «τα όσα -ελάχιστα, ανεπαρκή και πολλές φορές προκλητικά υποκριτικά και επικοινωνιακά, έχουν ήδη εξαγγελθεί, τα οποία σχεδόν όλα αναφέρονται σε οδηγίες προς τους δημότες για το τι να πράξουν (ατομική ευθύνη) και όχι στο τι πρόσθετο μπορεί να τους προσφέρει ο Δήμος». Η παράταξη του κ. Νταβία «εξαιρεί», πάντως, τη χθεσινή (σ.σ.: 18/3) ανακοίνωση περί της ύπαρξης της γραμμής εξυπηρέτησης, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ευπαθείς ομάδες «για να εξυπηρετηθούν με μεσολάβηση του Δήμου… από τα super market και τις ανοικτές επιχειρήσεις και τους εκεί σκληρά εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα. Που μάλλον πρέπει -κατά την άποψη της διοίκησης του Δήμου και όσων αρνούνται να τους κάνουν την παραμικρή υπόδειξη για άλλον τρόπο λειτουργίας – να αναλάβουν να ικανοποιήσουν και τα αιτήματα των δημοτών για βοήθεια από τον Δήμο. Που πρώτα θα τα αξιολογεί… η γραμμή δημότη, δηλαδή μια ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το call center».

Και η παράταξη συνεχίζει στην ανακοίνωσή της:

«Αλλά και με ακόμα μια πραγματικά ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ουσιαστική εξαίρεση, με βάση όσα τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου έχουν ανακοινώσει: τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του κέντρου κοινότητας ΡΟΜΑ, της μοναδικής κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου που δεν ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της και καλώς έκανε.

»Η κριτική μας δεν ήταν ποτέ χωρίς προτάσεις. Και εμείς δεν μιλάμε για να δηλώσουμε ότι είμαστε εποικοδομητικοί. Αν είμαστε εποικοδομητικοί αξιολογείται από άλλους, όχι από εμάς».

Εν συνεχεία η παράταξη καταθέτει 10+1 προτάσεις άμεσων μέτρων προς τον Δήμο Χαλανδρίου. «Μέτρων που δεν έχουν ανακοινωθεί, ούτε έχουμε δει -στον μοναδικό χώρο που συζητούνται τα δημοτικά θέματα- το facebook», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις της παράταξης για τον κορωνοϊό

 1. Σύσταση διαπαραταξιακού συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της κρίσης, που θα συνεδριάζει κάθε μέρα με τηλεδιάσκεψη ή με φυσική παρουσία.
 2. Σύσταση ομάδας εξυπηρέτησης των δημοτών κατ’ οίκον από την υπηρεσία του Δήμου, πλαισιωμένη από τυχόν υπάρχοντες εθελοντές.
 3. Αναστολή χρέωσης τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 και όσο διαρκεί η καραντίνα πλέον δύο μηνών για να ανακάμψουν.
 4. Μείωση κατά 40% του ενοικίου -με βάση τα κυβερνητικά μέτρα για όλες τις μισθώσεις επαγγελματικών χώρων-  των κυλικείων που εκμισθώνει η ΦΛΥΑ.
 5. Πάγωμα όλων των επιβληθέντων προστίμων. Αναστολή άσκησης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο.
 6. Κατάργηση όλων των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για το 2020.
 7. Έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του κοινωνικού παντοπωλείου και άμεση εξέταση όλων των αιτημάτων για παροχή βοήθειας από διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη συνδρομή κοινωνικής λειτουργού, χωρίς εξάντληση των γραφειοκρατικών και ελεγκτικών διαδικασιών, όσο διαρκεί η κρίση.
 8. Άμεση συγκρότηση δομής άσκησης κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών.
 9. Αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας για εποπτεία των δημοτικών παιδικών χαρών και ιδίως εκείνων που έχουν όργανα γυμναστικής, τα οποία κάποιοι -ευτυχώς ελάχιστοι- ακόμα χρησιμοποιούν.
 10. Παρέμβαση προς την κυβέρνηση για αναστολή υλοποίησης της απόφασης για αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Χαλάνδρι για το 2020.
 11. Άμεση πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων περιορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου με διαθέσιμους γιατρούς -ακόμα και συνταξιούχους – που μπορούν να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία μέσω της «ΦΛΥΑ Α.Ε».

«Οι προτάσεις μας είναι άμεσα εφαρμοστέες, αφού έχουν ήδη εφαρμοστεί από άλλους δήμους» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Μην προκληθούμε με τα γνωστά περί λαϊκισμού διότι όλοι όσοι έχουν εικόνα του Δήμου γνωρίζουν ότι έχουν ελάχιστο πραγματικό οικονομικό κόστος, το οποίο, αν προκληθούμε, θα μετρήσουμε και θα αποδείξουμε. Το να διαθέσει ο Δήμος ένα ή ενάμιση εκατομμύριο από τα ταμειακά διαθέσιμα, που είναι “παρκαρισμένα” στην τράπεζα, για να συνδράμει τους δημότες του και την τοπική οικονομία τέτοιες ώρες, δεν είναι παρά το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

»Αν χρειαστεί, και η κρίση τραβήξει σε μάκρος, θα επανέλθουμε με συμπληρωματικές προτάσεις μέτρων οικονομικής στήριξης των αδυνάμων δημοτών και της τοπικής οικονομίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet