Χαλάνδρι: Εκδήλωση στις 7/12 για την επαναλειτουργία του Αδριάνειου Υδραγωγείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Εκδήλωση στις 7/12 για την επαναλειτουργία του Αδριάνειου Υδραγωγείου

Εκδήλωση με τίτλο «Το Αδριάνειο Υδραγωγείο ξαναλειτουργεί. Ας γίνουμε μέλη της “κοινότητας νερού”» διοργανώνει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρεματιάς – Πεντέλης – Χαλανδρίου, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 17:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ΚΕΠ στην πλατεία).

Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος αναφέρει:

Αγαπητά μέλη, ο σύλλογός μας, όπως όλοι γνωρίζετε, στήριξε από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης και ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου, ενός σημαντικού τεχνικού έργου της Ρωμαϊκής περιόδου που τόσα χρόνια ήταν “θαμμένο” και άγνωστο, αλλά εν λειτουργία.

Τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στο σκέλος του προγράμματος που αφορά στην επανάχρηση του νερού που συνεχίζει να συλλέγεται στο Αδριάνειο, είτε μέσω του τοπικού δικτύου που θα κατασκευαστεί από την ΕΥΔΑΠ, είτε με υδροφόρες στο υπόλοιπο Χαλάνδρι.

Να τονίσουμε ότι πέρα από την σοβαρή οικονομική πτυχή υπάρχει μια εξίσου σοβαρή περιβαλλοντική διάσταση. Η χρήση του νερού του Αδριανείου, που χάνεται, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση του διυλισμενου πόσιμου νερού της ΕΥΔΑΠ για χρήσεις που δεν είναι απαραίτητο (πότισμα, καθαριότητα).

Μπορείτε και εσείς να επωφεληθείτε

Έτσι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κοινή εκδήλωση-συζήτηση του συλλόγου μας με την Ομάδα Έργου του Δήμου Χαλανδρίου. Διαβάστε το συνημμένο σημείωμα της Ομάδας Έργου και ελάτε να ενημερωθούμε και να λύσουμε τυχόν απορίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet