«Χαλάνδρι Ενάντια»: Η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν δίνεται μόνο από το σπίτι, αλλά και από τα κέντρα αιμοδοσίας…
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Χαλάνδρι Ενάντια»: Η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν δίνεται μόνο από το σπίτι, αλλά και από τα κέντρα αιμοδοσίας…

Για την ανάγκη οργάνωσης αιμοδοσίας στο Χαλάνδρι κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Λαπιέρη, τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό δεν δίνεται μόνο “μένοντας σπίτι”».

Η κρίση του κορωνοϊού, ανάμεσα σε άλλα, έχει οδηγήσει και σε σημαντικές ελλείψεις αίματος, είτε γιατί αυξάνονται οι ανάγκες, είτε γιατί εύλογα μειώνονται οι εθελοντές που προσέρχονται στα κέντρα αιμοδοσίας, σημειώνει η δημοτική παράταξη, προσθέτοντας ότι ήδη το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τους πολίτες ώστε να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. 

«Κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες μέρες οι ανάγκες αυτές θα αυξηθούν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει εύλογη ανησυχία από όλους μας για την προσέλευση σε νοσοκομεία, ενώ οι αιμοδοσίες που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους είναι ελάχιστες. Το τελευταίο αναδεικνύει για άλλη μία φορά την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού από την κυβέρνηση, η οποία εδώ και δύο μήνες γνώριζε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες πανδημίας, όπως προειδοποιούσε ο ΠΟΥ και δεν συνέταξε κανένα σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις αντιμετώπισής της», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, σε διάφορες περιοχές, σύλλογοι παίρνουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν σε ανοιχτούς χώρους εθελοντικές αιμοδοσίες, ώστε να διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού, υποστηρίζει η Πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, «με την ενεργό στήριξη και αρωγή όλων των παρατάξεων, αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων», μπορεί και πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία της περιοχής («Αμαλία Φλέμινγκ», «Σισμανόγλειο») ή με όποιο άλλο νοσοκομείο είναι διαθέσιμο, ώστε να οργανώσει εθελοντικές αιμοδοσίες σε χώρους σχολείων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή, κατά το δυνατόν, προσέλευση του κοινού.

«Δεν γίνεται ο αγώνας ενάντια στην πανδημία να επαφίεται απλώς στην-αυτονόητη- ατομική ευθύνη, όπως μας καλεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Όλοι οι πόροι της κοινωνίας και όλα τα μέσα του οργανωμένου κράτους οφείλουν να συμβάλλουν με όποιον τρόπο γίνεται ώστε αυτός ο αγώνας να δοθεί με τους καλύτερους όρους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet