«Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023»: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων
Κοινωνία

«Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023»: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί για την επόμενη εβδομάδα η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023» προκειμένου να συζητηθεί «με ουσιαστικό τρόπο» το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων και των όρων και προϋποθέσεων για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών σε αυτά.

Την ίδια στιγμή επικρίνει τη δημοτική αρχή ότι δεν εξασφαλίζει τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο ενδελεχή.

Ειδικότερα, η παράταξη στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή που συμμετέχει ενεργά στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Χαλανδρίου, έχει την αποκρυσταλλωμένη άποψη ότι είναι απολύτως δημοκρατικό και εποικοδομητικό να συζητούνται εντός των οργάνων αυτών όλα τα θέματα, τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η συζήτηση όμως των θεμάτων αυτών έχει αξία εφόσον έχει εξασφαλιστεί από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου ότι θα συζητηθούν με διαδικασίες που θα επιτρέψουν την ενδελεχή συζήτηση αυτών και την ανταλλαγή των απόψεων όλων των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαΐου 2020, πέραν των εκτός και προ ημερησίας συζήτησης θεμάτων, υπήρχαν έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία τα τέσσερα τελευταία αφορούσαν:

  • Συζήτηση και τοποθέτηση σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για το περιβάλλον.
  • Ενημέρωση και συζήτηση για την πυροπροστασία και γενικότερα την πολιτική προστασία.
  • Ενημέρωση και συζήτηση εν όψει της λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιστροφής των μαθητών στα θρανία ώστε αυτοί και οι καθηγητές τους να είναι απολύτως ασφαλείς.
  • Ενημέρωση και συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη του Χαλανδρίου.

Όλα τα ανωτέρω σημαντικότατα κρίσιμα θέματα ήταν εκ των προτέρων φανερό ότι ήταν χρονικά αδύνατον να συζητηθούν διεξοδικά και ουσιαστικά σε μια συνεδρίαση. Σημείο που τέθηκε καθαρά από την παράταξή μας και προβλημάτισε εξαρχής. Από τα τέσσερα αυτά θέματα το μόνο που συζητήθηκε ήταν το πρώτο, ενώ τα υπόλοιπα τρία θέματα «παραπέμφθηκαν στις καλένδες», χωρίς καμία συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε και αν θα συζητηθούν.

Οφείλουμε, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σοβαρότητα και των υπολοίπων θεμάτων, να σταθούμε στο θέμα της συζήτησης που αφορούσε στη λειτουργία των σχολείων και των όρων και προϋποθέσεων για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών. Η συζήτηση επί του θέματος αυτού έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί πριν ανοίξουν τα σχολεία, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί επίσημη και έγγραφη ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα της διοίκησης του Δήμου, ώστε οι δημοτικές παρατάξεις να διατυπώσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Εφόσον η διοίκηση του Δήμου «ευαγγελίζεται» τη συμμετοχικότητα και τη συνεργασία, καλό θα είναι να το κάνει και πράξη, καθώς οι ενέργειές της δεν το αποδεικνύουν πλήρως. Οι μέρες που διανύουμε απαιτούν νηφαλιότητα και σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η δημοτική ομάδα: Μάνος Κρανίδης, επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος, Θέος Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος, Πόπη Κρανίδη, δημοτική σύμβουλος, Γιάννης Αντωνιάδης, δημοτικός σύμβουλος, Δήμος Ντικούδης, δημοτικός σύμβουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet