Χαλάνδρι: Ο 16ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης έφτασε στο τέλος του –  Γιορτή βράβευσης των μαθητών
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Ο 16ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης έφτασε στο τέλος του – Γιορτή βράβευσης των μαθητών

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε φέτος ο διαγωνισμός φιλαναγνωσίας στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς έλαβαν μέρος περίπου 1.000 μαθητές από  δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Αμαρουσίου, του Γέρακα, των Μελισσίων, του Ηρακλείου Αττικής και άλλων Δήμων της Αττικής.

Η γιορτή λήξης του 16ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», στις 11.30.

Λίγα λόγια τον Μαραθώνιο

Ο Μαραθώνιος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Παιδική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου «Μίμης Βασιλόπουλος» (Βραβείο 2013 του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ και δύο φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren), σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης».

Είναι ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν τα προτεινόμενα, από τις βιβλιοθηκονόμους του Δήμου Χαλανδρίου, βιβλία και βραβεύονται στο τέλος για τη συμμετοχή τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η  ανάπτυξη και η προώθηση της  ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης  και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της  αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet