Χαλάνδρι σε Δράση: Όχι δαπάνες για δημόσιες σχέσεις – Αντί ημερολογίων, ας αγοράσουμε tablet για τους μαθητές
epixeiro.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαλάνδρι σε Δράση: Όχι δαπάνες για δημόσιες σχέσεις – Αντί ημερολογίων, ας αγοράσουμε tablet για τους μαθητές

Για αχρείαστη δαπάνη 2.500 ευρώ που αφορά στην αγορά επιτραπεζίων ημερολογίων για τους δημοτικούς συμβούλους εγκαλεί τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση.

Η παράταξη μάλιστα καλεί τη διοίκηση του Δήμου να ακυρώσει τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και να διαθέσει τα συγκεκριμένα χρήματα για την αγορά επιπλέον tablet για τους μαθητές του Δήμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίσαμε ομόφωνα την αγορά 125 tablet για να δοθούν σε μαθητές των σχολείων μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα εργαλείο για την εκπαίδευσή τους εν μέσω της πανδημίας που περνάει η χώρα μας.

Την ίδια ώρα η δημοτική παράταξη του κ. Ρούσσου αποφάσισε την αγορά επιτραπέζιων ημερολογίων αξίας 2.500 ευρώ, τα οποία θα δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους και τους επίσημους φορείς του Δήμου. Η παράταξή μας καταψήφισε αυτή τη δαπάνη, αντιπροτείνοντας τα χρήματα αυτά να δοθούν στην αγορά επιπλέον tablet για τους μαθητές.

Καλούμε ακόμα και τώρα, μετά την ψήφιση αυτής της δαπάνης, τη δημοτική αρχή να αλλάξει την απόφασή της και να διαθέσει τα χρήματα αυτά στους μαθητές που έχουν ανάγκη. Να αυξήσουμε τους δικαιούχους tablet. Να δώσουμε την ευκαιρία στην εκπαίδευση σε ακόμα περισσότερους μαθητές του Δήμου μας.

Η χώρα ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα μέσα και κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης αυτή την ώρα. Η χρονιά αυτή δεν ενδείκνυται για δημόσιες σχέσεις και διαφημιστικές προβολές άνευ ουσίας ούτε για «δώρα» έστω και συμβολικά.

Ο Δήμος μας πρέπει και μπορεί να δείχνει πραγματική ευαισθησία απέναντι στους dημότες που σήμερα περνάνε δύσκολα. Πρέπει και μπορεί να στέκεται δίπλα στους δημότες και τους μαθητές των σχολείων μας, με απλές αλλά τόσο σημαντικές κινήσεις όπως η ουσιαστική βοήθεια στη μάθηση. Δεν θα μας λείψει ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο. Είναι όμως τραγικό εάν λείψει έστω και σε έναν μαθητή ένα tablet για την καθημερινή του διδασκαλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet