Χ. Μαυρούδης: Ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση πολιτών με προβλήματα ακοής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χ. Μαυρούδης: Ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση πολιτών με προβλήματα ακοής

Συνέντευξη στον Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» και τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Παπακαλού παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Χάρης Μαυρουδής.

«Οι άνθρωποι με αναπηρία, αυτούς που ο δήμαρχος μας, Σίμος Ρούσσος, έχει χαρακτηρίσει ως «αόρατους ανθρώπους», ήταν πάντοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαυρουδής και πρόσθεσε:

«Οι συμπολίτες μας αυτοί αποτελούν το διόλου ευκαταφρόνητο 20% του κοινωνικού συνόλου. Ο Δήμος Χαλανδρίου, ήδη, από την προ πανδημίας εποχή είχε αντιληφθεί τη σημασία του και έχει εκπονήσει πρόγραμμα εξυπηρέτησής τους, με ράμπες και ασανσέρ στα σχολεία, φεστιβάλ θεάτρου τα οποία είναι απόλυτα προσβάσιμα στις ομάδες αυτές και μάλιστα με παραστάσεις στην ελληνική νοηματική».

Επίσης, ο κ. Μαυρούδης σημείωσε: «Σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργώντας, οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση του κεντρικού ΚΕΠ της πόλης μας συνέταξαν έναν κατάλογο με λέξεις κλειδιά, τον οποίο η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος επεξεργάστηκε με έμπνευση, δημιουργώντας μία “νέα γλώσσα”. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκαν οι εργαζόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή σε εθελοντική βάση.

Τους ευχαριστούμε θερμά, διότι χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Τους ευγνωμονώ. Εύχομαι, δε, να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία μας, όχι μόνο από άλλους Δήμους, αλλά και από τον ελληνικό δημόσιο τομέα, ώστε να μην έχει απλώς συμβολική σημασία».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν επί δύο χρόνια περιέγραψαν την εμπειρία τους ως κάτι μαγικό και δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν συγκινημένοι όταν για πρώτη φορά εξυπηρέτησαν κωφούς συμπολίτες μας. Συνειδητοποίησαν ότι είναι μέρος μιας καινούργιας πραγματικότητας. Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, το ελληνικό δημόσιο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας τον ουσιαστικό του ρόλο, παρ’ όλη τη συρρίκνωση που έχει υποστεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet