Ολοκληρώθηκε το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αυτοσυμπόνοια
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αυτοσυμπόνοια

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28/6/2016 το Ψυχοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Αυτοσυμπόνοια. Πρόκειται για μια συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκπαίδευση αφορούσε σε 8 εβδομαδιαίες, δίωρες συναντήσεις 22 ατόμων, υπό την καθοδήγηση της κας Ειρήνης Καρακασίδου, υποψηφίας διδάκτορος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και την εποπτεία του Αναστασίου Σταλίκα, καθηγητή Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αυτοσυμπόνοια ορίζεται η ικανότητα του ατόμου να στέκεται με κατανόηση απέναντι στον εαυτό του, όταν υποφέρει, αποτυγχάνει ή αισθάνεται ανεπαρκής, αντί να του ασκεί κριτική ή να αγνοεί τον πόνο και τα αρνητικά συναισθήματα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ωφελούμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμων Χαλανδρίου και Κηφισιάς, άνεργες, ηλικίας 25-55 ετών. Στόχος ήταν η εξοικείωσή τους με την έννοια της αυτοσυμπόνοιας και η εκμάθηση τεχνικών, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της συναισθηματικής τους κατάστασης και την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου

Δ/νση: Στρ. Αλ. Παπάγου 7, 15234, Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 6899916

e–mail: [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet