1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτηρίων σε Χαλάνδρι, Αχαρνές και Ελευσίνα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτηρίων σε Χαλάνδρι, Αχαρνές και Ελευσίνα

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή τριών νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων στις Αχαρνές, την Ελευσίνα και το Χαλάνδρι, δόθηκε σήμερα (6/12) μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της Κτ.Υπ. ΑΕ, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των δημάρχων Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσου και των αντιπεριφερειαρχών Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος των Κτηριακών Υποδομών Τ. Κατσίπος, ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ελευσίνας Σ. Κάβουρα και Αθ. Μαυρογιάννης.

Οι εν λόγω μελέτες αφορούν στην κατασκευή των εξής σχολείων:

  • Ανατολική Αττική: Το 18ο Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 515.000 ευρώ περίπου
  • Δυτική Αττική: 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 505.000 ευρώ περίπου
  • Βόρειος Τομέας Αττικής: 17ο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 407.000 ευρώ περίπου

Η χρηματοδότηση για το Χαλάνδρι, ύψους 407.000 ευρώ, αφορά το ιδιόκτητο οικόπεδο Ο.Τ. 116 του Δήμου, στις οδούς Φαίδρας και Λητού, στο Πάτημα.

Ο δρόμος για τη δημιουργία του 17ου Δημοτικού άνοιξε το 2015, με την παραχώρηση από τον Δήμο του χώρου των 9.171 τ.μ. στην Κτ.Υπ. (Κτηριακές Υποδομές), ενώ το Δεκέμβριο του 2018 υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση με την ΚΤΥΠ για την εκπόνηση των μελετών.

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με φορέα υλοποίησης τις Κτηριακές Υποδομές ΑΕ., 27 έργα σχολικών κτηρίων συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ και 21 μελέτες σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της Κτ.Υπ. Α.Ε. εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον περιφερειάρχη, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη αλλά και στα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική, σε επίπεδο σχολικών υποδομών.

Γ. Πατούλης: «Χρέος μας να μεριμνούμε ώστε τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται σε σύγχρονα σχολεία

Τη βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και εξήρε τη συνεργασία με τα στελέχη της Κτ.Υπ. Α.Ε. κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, με απτά αποτελέσματα. «Οι Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του προϊστάμενου κ. Δ. Δρόση, κινήθηκαν τάχιστα, έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις ακόμα τριών μελετών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το μεγαλύτερο πρόγραμμα ωρίμανσης σχολικών κτιρίων υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει τους μαθητές, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, κάνουμε την Αττική κάθε μέρα και καλύτερη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Από την πλευρά του ο Θ. Γιάνναρης αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας για την εξαιρετική συνεργασία, επισήμανε:

«Σήμερα υπογράψαμε τις συμβάσεις εκπόνησης μελετών σε ακόμα τρεις νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε το μεγάλο έργο της κατασκευής δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική, με τη συνεχή στήριξη του υπουργού μας Κώστα Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

Για εμάς, την “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.”, διαρκής έγνοια μας είναι τα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Υποχρέωση και καθήκον μας λοιπόν είναι, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας για καλύτερες υποδομές παιδείας, οι οποίες εγγυώνται καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Και σε αυτό είμαστε ταγμένοι».

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κτ.Υπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, στη βάση ενός αποτελεσματικού κοινού βηματισμού με την Κτ.Υπ.

Με τη σειρά τους οι δήμαρχοι Ελευσίνας Α. Οικονόμου και Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της Κτ.Υπ. για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου οι μελέτες αφορούν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό δημοτικών σχολείων στην Ελευσίνα που έχουν χτιστεί το 1900, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της πόλης για ασφαλείς υποδομές. Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Ρούσσος χαρακτήρισε ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το γεγονός ότι υπογράφονται μελέτες για τη δημιουργία νέων σύγχρονων σχολείων και πως λύνεται το πρόβλημα σχολικής υποδομής στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος δήλωσε σχετικά:

«Η υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για το 17ο δημοτικό είναι για μας διπλή χαρά. Πριν από όλα, γιατί αποτελεί αχτίδα αισιοδοξίας σε μια ολοένα και πιο ζοφερή για τη νεολαία επικαιρότητα. Κατά δεύτερο, γιατί επιτέλους γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την κάλυψη μιας μεγάλης ανάγκης.

Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια από το 2015, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρηθεί στην Κτ.Υπ. του ακίνητο, και 4 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης, τον Νοέμβριο του 2018.

Οφείλω θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους της Κτ.Υπ., ιδιαίτερα στο γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Θ. Γιάνναρη, τον πρόεδρο Τ. Κατσίπο, για τη σταθερότητα, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισαν το θέμα. Επίσης, στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την ένταξη της σχετικής μελέτης στο ΕΣΠΑ.

Ελπίζουμε ότι γρήγορα θα ακολουθήσει και η ένταξη της κατασκευής του 6ου Λυκείου, όπως έχει εκτενώς συζητηθεί και ωριμάσει».

Στο ίδιο πλαίσιο οι αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet