15 συλλήψεις σε τέσσερις μέρες στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

15 συλλήψεις σε τέσσερις μέρες στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν «άβατα» σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή σχετικές δηλώσεις που έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «καθημερινά, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επεμβαίνοντας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Η ΕΛ.ΑΣ. προσθέτει ότι πραγματοποιούνται συνεχείς, συντονισμένες και επαναλαμβανόμενες δράσεις σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας και, μάλιστα, μόνο στην περιοχή του Χαλανδρίου, το τελευταίο τετραήμερο (31/05 – 03/06), έχουν πραγματοποιηθεί δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, προκειμένου διερευνηθούν υποθέσεις διατάραξης κοινής ησυχίας και ρευματοκλοπής (σ.σ. προφανώς η αναφορά γίνεται στο πρόσφατο επεισόδιο στην περιοχή του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο).

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παρέμβαση σε τέσσερις στύλους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της οποίας ηλεκτροδοτούνταν παράνομα 12 παραπήγματα, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε 6 από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επαγγελματικών ηχείων μεγάλης ισχύος, μείκτες ήχου και ενισχυτές.

Κατά τις επιχειρήσεις συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα, που -κατά περίπτωση- κατηγορούνται για ρευματοκλοπή, μη έκδοση ταυτότητας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, θα συνεχίσει αδιάλειπτα τις δράσεις της, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή σε παράνομες ενέργειες» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο επεισόδιο με τους Ρομά στο Χαλάνδρι οδήγησε και σε πολιτική κόντρα μεταξύ της διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και της δημοτικής παράταξης του Χάρη Ρώμα, Χαλάνδρι στο Φως.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet