Δήμος Χαλανδρίου: Πώς γίνεται η απόρριψη ογκωδών και κλαδεμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Χαλάνδρι

Δήμος Χαλανδρίου: Πώς γίνεται η απόρριψη ογκωδών και κλαδεμάτων

Ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου ορίζει ένα πολύ σαφές πλαίσιο για τις υποχρεώσεις των πολιτών, των επιχειρήσεων και του Δήμου με μοναδικό γνώμονα την αποτροπή της ρύπανσης και της περαιτέρω υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος στην πόλη, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού ορίζεται σαφώς και η διαδικασία ορθής απόρριψης των ογκωδών αντικειμένων, αλλά και των προϊόντων κηπευτικών εργασιών, την οποία πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για να συμβάλλουν στην καθαριότητα της πόλης, αλλά και να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα, προσθέτει η διοίκηση.

Είτε πρόκειται για την απόρριψη οικιακών ογκωδών (παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές κ.λπ.), είτε για την απόρριψη προϊόντων κηπευτικών εργασιών, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Χαλανδρίου, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβλέπεται:

  • Ενημέρωση της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την απόρριψη των ογκωδών ή των κλαδιών.
  • Συνεννόηση με την υπηρεσία για το πότε, πώς και πού πρέπει να γίνει η απόρριψη των ογκωδών ή των κλαδιών.
  • Τοποθέτηση των απορριμμάτων ή των κλαδιών μπροστά από την ιδιοκτησία μας ή για περίπτωση πεζοδρόμου στο όριο της οικοδομικής του γραμμής ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση πεζών.

«Χαρτόνια, κούτες, υλικά συσκευασίας από καταστήματα»

Ειδικότερα, για τα ογκώδη απόβλητα που προέρχονται από καταστήματα, γραφεία κ.λπ., οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο των πάσης φύσεως απορριμμάτων συσκευασίας που τοποθετούν προς αποκομιδή (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια κ.λπ.) με συμπίεση ή άλλο πρόσφορο τρόπο (περίδεση, δίπλωμα κ.λπ.). Εφόσον υπάρχουν ανακυκλώσιμα μέρη, οφείλουν αυτά να τα τοποθετούν στον κάδο ανακύκλωσης, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

«Ο ρυπαίνων πληρώνει»

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η μη τήρηση των παραπάνω διαδικασιών επισείει σοβαρά πρόστιμα, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής, όπως τονίζει η διοίκηση.

  • 250 ευρώ για τη μη ορθή απόρριψη ογκωδών.
  • 100 ευρώ για τη μη ορθή απόρριψη κλαδιών.

«Το τρέχον διάστημα η δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης επιχειρήσεων και πολιτών, αποστέλλοντας σημειώματα στις περιπτώσεις που καταγράφονται παραβάσεις του Κανονισμού, χωρίς όμως να καταλογίζονται ακόμα πρόστιμα. Σημειώνεται ωστόσο ότι σε περίπτωση υποτροπής όσων έχουν ενημερωθεί, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet