“Αγκαλιάζουμε τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων”
Πολιτική

“Αγκαλιάζουμε τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων”

Ο Σίμος Ρούσσος, υποψήφιος δήμαρχος με τη δημοτική παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ διεκδικεί την προσεχή Κυριακή τη δημαρχία από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Κουράση. Στο σχόλιό του προς το enypografa.gr ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο κ. Σ. Ρούσσος τονίζει:

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών σχημάτισαν μια καθαρή εικόνα. Το 73% των ψηφοφόρων θέλει να αλλάξει η δημοτική αρχή. Να αλλάξουν τα πρόσωπα, αλλά και οι νοοτροπίες. Και αυτό είναι φυσικό. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η εκλογή δημάρχων –η οποία σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην πλουσιοπάροχη ενίσχυση των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα μας και την οδήγησαν στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση– έκανε και τη ζωή στο Χαλάνδρι πολύ χειρότερη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κουράσης είναι ο τελευταίος σε μια σειρά εκλεκτών των κομματικών επιτελείων. Ανάμεσα σε άλλα, «κατόρθωσε» να κλείσει τους μισούς παιδικούς σταθμούς και να αφήσει τα βρέφη χωρίς κανένα βρεφονηπιακό σταθμό. Να εγκαταλείψει στην τύχη της την καθαριότητα. Να υποβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων του κέντρου του Χαλανδρίου, αδιαφορώντας συγχρόνως για τις γειτονιές (Πεύκο Πολίτη, Πάτημα, Κάτω Χαλάνδρι). Να διοικεί μια πόλη που δεν έχει ούτε έναν στεγασμένο χώρο πολιτισμού, ενώ της λείπουν 468 στρέμματα σε αθλητικούς χώρους, 400 στρέμματα σε πράσινο και 100 στρέμματα σε σχολικές εγκαταστάσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζεται να παραδώσει στις ορέξεις αχόρταγων μεγαλοεπιχειρηματιών τη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, παρακολουθώντας παράλληλα αμέριμνος την εκποίηση τριών μεγάλων οικοπέδων για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.

Εμείς, εδώ και πολλά χρόνια, αποδείξαμε, με τη συνεχή παρουσία μας και την ανεξαρτησία μας από μηχανισμούς και σκοτεινά συμφέροντα, με τους αγώνες μας και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την κρίση, ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τον Δήμο ως πεδίο για δημόσιες σχέσεις ή ως προσοδοφόρο επάγγελμα. Η πεποίθησή μας ήταν και παραμένει πως αν οι πολιτικές καριέρες φτιάχνονται με τα «ναι», οι χαρακτήρες χτίζονται με τα «όχι». Γι’ αυτό στις 18 Μαΐου οι πολίτες είδαν στις θέσεις μας και στα πρόσωπά μας την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. Γι΄ αυτό απευθυνόμαστε σε όσες και όσους θέλουν να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα. Που θέλουν να αγωνιστούμε για μια πόλη που θα αγκαλιάζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Γιατί δεν μας αρκεί η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet