Απάντηση του αντιδημάρχου Κ. Ευθυμίου στην επιστολή Κουράση προς Ρούσσο
Πολιτική

Απάντηση του αντιδημάρχου Κ. Ευθυμίου στην επιστολή Κουράση προς Ρούσσο

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χαλανδρίου, Κώστας Ευθυμίου, ανέλαβε από πλευράς διοίκησης να απαντήσει στην ανοιχτή επιστολή του τέως δημάρχου, Γιώργου Κουράση, κατά των όσων υποστήριξε ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Με εξίσου σκληρό τρόπο, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι ο κ. Κουράσης ταυτίζεται με τα «δεξιά τρολ», τα οποία «γεμίζουν το διαδίκτυο με τις υστερικές κραυγές τους».

Ειδικότερα, ο κ. Ευθυμίου τονίζει στην ανακοίνωσή του:

Αγαπητέ κύριε Κουράση. Βγήκατε από τον βαθύ σας ύπνο για να κατηγορήσετε τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, για τον υποτιθέμενο αντεθνικό και αντιπατριωτικό ρόλο του. Ταυτιζόμενος απόλυτα με όλα τα ακροδεξιά τρολ, τα οποία αυτή την στιγμή γεμίζουν το διαδίκτυο με τις υστερικές κραυγές τους. Οφείλετε να θυμάστε ότι όποτε η χώρα ακολούθησε τις υστερικές εθνικές κραυγές, βρέθηκε η ίδια ζημιωμένη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα -που φαντάζομαι γνωρίζετε- την τραγωδία της Κύπρου. Οπαδοί και ιδεολογικοί φίλοι εκείνης της χούντας είναι τα σημερινά ακροδεξιά τρολ.

Οφείλετε επίσης να γνωρίζετε ότι είτε πρόκειται για την ΑΟΖ, είτε πρόκειται για τη συνθήκη της Λωζάνης , είτε πρόκειται για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που αφορούν τον εναέριο χώρο ή την υφαλοκρηπίδα, η μόνη εθνική γραμμή είναι η επίκληση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Καμία χώρα δεν μπορεί να επικαλείται το διεθνές δίκαιο, ειδικά σήμερα με τις συντελούμενες γεωστρατηγικές αλλαγές, και πολύ περισσότερο η δική μας που πιέζεται ως γνωστόν από τη γείτονα, χωρίς η ίδια να το σέβεται και να το εφαρμόζει.

Άρα αυτό είναι και το νόημα των λόγων του δημάρχου Χαλανδρίου απέναντι στην τωρινή εθνικιστική υστερία, απέναντι σε απρόκλητους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων διεθνών μέσων από δήθεν αγανακτισμένους ακροδεξιούς, απέναντι σε έγκυο πρόσφυγα, που οι βρισιές ακροδεξιών κάνουν τον γύρο του κόσμου, απέναντι στις πυρπολήσεις εγκαταστάσεων και τους ξυλοδαρμούς ανθρώπων πού εργάζονταν στις ΜΚΟ, που επίσης κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όσοι ταυτίζουν τις συντεταγμένες δυνάμεις της Πολιτείας με τους έξαλλους κουμπουροφόρους εθελοντές, που ποζάρουν με τις στολές παραλλαγής και καλούν σε κυνήγι μεταναστών από το διαδίκτυο ή στα ίδια τα σύνορα, μόνο καλό δεν κάνουν στην πατρίδα μας. Και δυστυχώς ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και όχι του πατριωτισμού.

Εσείς κάνατε πρώτος αυτή την ταύτιση με την ανοιχτή επιστολή σας, ταυτίζοντας τον λόγο της λογικής με τις υστερικές κραυγές επικίνδυνων ακροδεξιών.

Προς επίρρωση των όσων σας γράφω αρκεί να διαβάσετε τις αναρτήσεις αυτών που επικροτούν την ανοιχτή σας επιστολή και που δεν διστάζουν να υποδεικνύουν ότι ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου πρέπει να υποβληθεί σε τεστ DNA, προκειμένου να ελεγχθεί η καταγωγή του.

Ο λόγος του δημάρχου, ή με τους ναζί ή με την κοινωνία, έθεσε τα όρια του διχασμού ακριβώς εκεί που χρειάζεται, προς όφελος της πατρίδας και της Δημοκρατίας.

Η δική σας διχαστική επιστολή, για μικροπολιτικό όφελος, προσπαθεί να διχάσει όλους όσους χαρακτηρίζουμε γενικά ότι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο.

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιοι είναι αυτοί και για ποιον λόγο επιδιώκουν έννοιες όπως Διεθνές Δίκαιο, ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα να τεθούν υπό αμφισβήτηση, έννοιες που ο αντίπαλος Ερντογάν τα έχει θέσει υπό αμφισβήτηση εδώ και χρόνια, και που αυτός, η πολιτική του αντίληψή και η επεκτατική του πολιτική τον κάνουν, όχι μόνο δικό μας εχθρό, αλλά και της ίδιας του της χώρας, των Κούρδων που τον πολεμάνε στην πρώτη γραμμή μαζί με τους Σύριους συντρόφους τους. Σε αυτούς τους λαούς, αλλά και σε όσους δοκιμάζονται από τα ευρύτερα γεωστρατηγικά σχέδια, που καταστρέφουν χώρες και εξαθλιώνουν λαούς, οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι.

Όσοι πιστεύουν ότι αρκούν οι φωνές μίσους για να προστατέψουν τη χώρα από τους εξυφαινόμενους παγκόσμιους σχεδιασμούς είναι πολύ γελασμένοι.

Η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης είναι με τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που ψηφίζουν. Εάν εσείς επιθυμείτε να αλλάξετε στρατόπεδο είναι δικαίωμά σας, αλλά τουλάχιστον μην τους επικαλείστε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet